Tragisch verhaal achter de man die de oudejaarsloterij van 30 miljoen won

Redactie 4 jan 2018 Entertainment

Het lijkt op het oog een van de mooiste dingen die je zou kunnen overkomen: het winnende staatslot in handen hebben die je 30 miljoen euro oplevert. Het overkwam 1 januari een 62-jarige Tilburger. Het doet hem echter weinig: “Ik zou liever de tijd een jaar terugdraaien.”

Afgelopen zomer kwam zijn vrouw plotseling te overlijden, waardoor hij alleen is. Zo blijkt maar weer dat geld niet gelukkig maakt. Ondanks hij plotseling multimiljonair is, is de Tilburger deze week gewoon weer aan het werk. Alleen al voor de afleiding. “Voor mij verandert er niets,” zegt hij tegen het AD.

Wel wil hij hoe dan ook anoniem blijven. “Ik verscheur het lot nog liever dan dat ik van iedereen telefoontjes krijg.” Wel kan hij nog steeds maar moeilijk beseffen dat hij het de miljoenenprijs heeft gewonnen. Net als elk jaar kocht hij drie loten, twee voor zijn kinderen en een voor zichzelf. Toen een vriend van hem de uitslag van de Staatsloterij op zijn telefoon keek, moest hij meerdere keren even kijken of hij daadwerkelijk het goede lot had.

De miljoenen gaat hij weggeven, zegt hij. “Ik heb zelf niets nodig en ik zou liever de tijd een jaar terugdraaien. Daar ruil ik dit lot graag voor in,” refereert hij aan het overlijden van zijn vrouw. Treurig verhaal achter zo’n grote prijs. Zo zie je maar dat het cliché dat geld niet gelukkig maakt weer opgaat.

Die 30 miljoen lijkt en is veel, maar dat is nog maar een schijntje met wat je in Amerika kan winnen.

Reageer op artikel:
Tragisch verhaal achter de man die de oudejaarsloterij van 30 miljoen won
Sluiten