Opsteker voor mannelijke wereldbevolking: bier goed voor vruchtbaarheid

koen 21 okt 2014 Entertainment

Belangrijk bericht aan de voltallige mannelijke wereldbevolking: we kunnen met een gerust hart dagelijks een halve liter bier naar binnen klokken. Uit onderzoek van de wetenschappers van het Massachusetts General Hospital uit Boston blijkt dat een halve liter bier per dag goed is voor de vruchtbaarheid van de man. En een goeie vruchtbaarheid dat willen we allemaal wel, toch? Precies, dubbel goed nieuws dus dit!

Mochten jij en je vriendinnetje maar wat graag bezoek krijgen van de ooievaar, laat haar dan als de wiedeweerga die blikken pils inslaan. Is voor haar eigen bestwil. Heb jij gelijk een goed excuus om elke dag een goudgele pretcilinder naar binnen te harken zonder dat jouw lieftallige wederhelft begint te klagen. 

De wetenschappers komen tot deze prettige conclusie na onderzoek bij 105 mannen bij wie de vrouw een IVF-behandeling onderging. Voor degenen die biologie hebben laten vallen op school: een IVF-behandeling, ook wel een reageerbuisbevruchting genoemd, is een voortplantingstechniek waarbij bij één of meer eicellen buiten het lichaam worden bevrucht met zaadcellen. De embryo’s die daaruit ontstaan worden daarna terug in de baarmoeder geplaatst.

Uit het onderzoek van de guys uit Boston bleek vervolgens dat de gasten die een halve liter bier per dag dronken 57 procent kans hadden dat behandeling succesvol werd. De gasten die nauwelijks dronken hadden een kans van slechts 28 procent. Tel uit je voordeel. Koffie bleek daarentegen juist een negatieve invloed te hebben op de vruchtbaarheid. Duidelijk: bier owned koffie. Bier neukt koffie in z’n kont als het om mannelijke vruchtbaarheid gaat. Bierrr rules! *Plop*

Reageer op artikel:
Opsteker voor mannelijke wereldbevolking: bier goed voor vruchtbaarheid
Sluiten