Oprichter PayPal stopt een vermogen in het eerste drijvende land ter wereld

Redactie 14 nov 2017 Entertainment

Miljardair Peter Thiel weet van ellende niet waar hij zijn eindeloze geld aan op moet maken en komt met een wel heel bijzondere investering. De Duitse Amerikaan wil rond 2020 het eerste drijvende land in de Stille Oceaan laten verrijzen. Je hoort het goed, een drijvend land in de grootste uitgestrekte plas water die onze aardbol kent.

De miljardair en zijn kompanen hebben het helemaal gehad met de politiek en alle bureaucratische rompslomp. Rond 2050 moet het drijvende land zelfs duizenden drijvende steden hebben met eigen wetten. Daarmee hebben Thiel en zijn mede-investeerders er hun levens werk van gemaakt om de mensheid te bevrijden van alle saaie en achterbakse politici. Het vermogen van de medeoprichter van PayPal wordt geschat op een waanzinnig bedrag van 2,7 miljard dollar. Geld zat voor een landje in de oceaan dus.

Foto: Seasteading Institute

Doordat hij al een deal heeft met de Frans-Polynesische overheid om dichtbij Tahiti te beginnen met bouwen, zit er ook echt toekomstmuziek in de plannen. Het bouwwerk zal in internationale wateren gaan drijven, daardoor wil Thiel er een autonome natie van maken met eigen wetten en regels. De leider van het project, Joe Quirk, vind dat de overheden uit deze tijd vastgeroest zitten in de vorige eeuw. “Een land zorgt voor een drang om het te controleren. Een drijvend eiland kan daar korte metten mee maken.” Een potentieel droomparadijs. Over twee decennia met een perfect gedraaid jointje genietend van de warme zon en een fris oceaanbriesje? Wie weet.

Foto: Seasteading Institute

Het idee wordt door tech-heaven Silicon Valley met veel gejuich de hemel in geprezen. Door middel van crowdfunding hopen Thiel en de zijnen minimaal 51 miljoen euro op te halen voor het indrukwekkende project. Als het eindresultaat er net zo gruwelijk uit zien als de eerste beelden dan is het drijvende paradijs een potentiële immigratielocatie. Je zal er ongetwijfeld aardig diep voor in de buidel moeten tasten, maar hé: kijk even!

Foto’s: Seasteading Institute

AD.nl

Reageer op artikel:
Oprichter PayPal stopt een vermogen in het eerste drijvende land ter wereld
Sluiten