Op het Koning Abdulaziz Camel Festival wordt er gestreden voor een hoofdprijs van 50 miljoen euro

Redactie 25 mrt 2018 Entertainment

Saudi-Arabië is voor de meeste westerse mensen een land dat we niet volledig begrijpen. Het land wordt nog steeds geleid door een koning, executies bestaan nog steeds en iedereen lijkt door de hoeveelheid olie van de welvaart om te komen. Althans, de rich people. Saudi-Arabië is ook een land van mooie tradities, zo is de kameel erg belangrijk. In deze video van Vice krijgen we een kijkje achter de schermen bij het Koning Abdulaziz Camel Festival.

Alhoewel het land op een rap tempo moderner wordt, blijven de dieren een centraal punt in de Saudische cultuur. Op het koning Abdulaziz Camel Festival, strijden honderden kamelen eigenaren op een kans op de hoofdprijs van ongeveer 50 miljoen euro te winnen. Er is een kamelenrace, een schoonheidswedstrijd en zelf een kamelen melk proeverij.

Valsspelen op het Koning Abdulaziz Camel Festival

Het festival had een aantal problemen aangezien er veel valsgespeeld werd. De eigenaren spoten botox in de lippen van hun kamelen om ze er zo mooier uit te laten zien. Daardoor werd de controle opgevoerd en werden veel eigenaren gediskwalificeerd.

Ook bij het racen werd er valsgespeeld. Tijdens het racen worden de kamelen door een robotje aangestuurd. Er zit niet meer echt een mens op de kamelen maar een motortje die zweepslagen geeft en een microfoon waar de eigenaar door kan praten. Dit is toegestaan en het is dan ook een hectisch evenement. Sommige spelen echter vals door de dieren ook stroomschokjes te geven waardoor ze nog harder gaan rennen. Dit is niet toegestaan, de robot mag alleen doen wat een normale berijder van een kameel ook zou doen.

Video

In de video zien we hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. De Vice presentatrice ontmoet een van de grote kanshebbers op de nummer 1 prijs. Als je wint krijg je naast een mooi geldbedrag ook de eer om de koning Abdulaziz te ontmoeten.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Op het Koning Abdulaziz Camel Festival wordt er gestreden voor een hoofdprijs van 50 miljoen euro
Sluiten