Onze Max Verstappen is hongerig en aast op revanche in Bahrein

redactie 1 apr 2016 Machines

Er wacht Max Verstappen dit weekend a hell of a job. De jonge Formule 1-coureur moet voor het eerst in de Torro Rosso-geschiedenis punten gaan halen op het circuit van Bahrein. Verstappen is extra gretig omdat het team in Australië de verkeerde tactiek koos, waarna hij zijn kop verloor.

Australische woede
Het verhaal van Melbourne is inmiddels bekend: Verstappen kwalificeerde zich sensationeel als 5e en ook in de eerste fase van de race kon hij prima meekomen met de grote namen. Hij hield bijvoorbeeld drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton een tijd achter zich. Nadat de race gestopt werd wegens de heftige crash van Fernando Alonso, ging het snel bergafwaarts. Door een plotselinge stop van teamgenoot Sainz stonden de banden van Max niet klaar bij de pitstop en later bleek dat zijn team niet de beste tactiek gekozen had. Hierdoor kwam de jeugdigheid van Max een keertje aan het licht. Hij werd boos op de leiding aan de pitmuur en vooral op teamgenoot Carlos Sainz, die niet opzij wilde gaan. In zijn razernij spinde Verstappen aan het einde van de wedstrijd en schoof hij bijna samen met zijn teamgenoot de grindbak in.

Hoge verwachtingen
‘Dat puntje maakt me geen zak uit’ wil Verstappen uiteraard niet nog eens tegen de pers zeggen. De vrede met Sainz werd uitgebreid getekend in de media en de blik ging daarna op Bahrein. Daar legt Verstappen zichzelf hoge verwachtingen op, want Toro Rosso heeft naar eigen zeggen één van de snelste auto’s van het veld: “De auto is erg competitief. Ik moet er mijn voordeel mee doen nu dat nog kan. Als ik naar Australië kijk, kunnen we het beste team zijn achter Mercedes en Ferrari”, concludeerde hij deze week in Gazetta dello Sport.

Slechter dan vorig jaar kan het in elk geval niet gaan bij Verstappen, zo kan hij zich nog goed herinneren. “Het rechte stuk was vorig jaar veel te lang. De anderen hebben me heel vaak ingehaald. In je hoofd schreeuw je: ‘kom op, kom op!’ Het was frustrerend.” De jonge Limburger weet natuurlijk dat hij dit jaar de veel betere Ferrari-motor achterin heeft liggen. “Hopelijk scoren we wat punten, want dat heeft Toro Rosso nog nooit gedaan hier. Het is een prima doel dat ik wil halen.”

Of Max een beetje boos is over de gang van zaken bij Toro Rosso in Australië? Wij denken van wel: ‘Voor mij maakt dat puntje echt geen zak uit’

Geplaatst door Ziggo Sport Totaal op zondag 20 maart 2016

Terugslaan
Vooral Engelse commentatoren waren na ‘Melbourne’ erg kritisch op Verstappen, terecht ook. Het is aan Max om keihard terug te slaan onder het kunstlicht van Bahrein. Vrijdag zijn de trainingen om 13:00 en 17:00 uur, zaterdag volgt om 17:00 uur de – toch – nieuwe kwalificatie die in Australië zonder auto’s op de baan eindigde. Zondag om 17:00 uur is de start van de Grand Prix van Bahrein, waarin sinds een paar jaar de zon prachtig onder gaat tijdens de race.

Onze vrienden van Sportnieuws.nl volgen Max op de voet en houden je op de hoogte van het laatste Formule 1-nieuws. Wil je de wedstrijden nog intenser beleven? Speel dan mee met de Formule 1 Game en maak elke Grand Prix kans op een tablet.

Reageer op artikel:
Onze Max Verstappen is hongerig en aast op revanche in Bahrein
Sluiten