5 dingen die wij relaxed vinden aan de OnePlus 5T

Redactie 3 feb 2018 Entertainment

In 2013 was daar opeens het Chinese OnePlus. De smartphonefabrikant lanceerde zichzelf als de nieuwe uitdager van Samsung en Apple. Vijf jaar later zijn ze er nog steeds en inmiddels hebben ze alweer zeven modellen gefabriceerd: wij gingen aan de slag met hun laatste creatie: de OnePlus 5T. Tijd om ‘m uit de verpakking te halen en onze belangrijkste bevindingen met jou te delen.

De eerste smartphone van de Chinezen kwam via een briljante marketingactie, want je kon ‘m alleen krijgen op uitnodiging. Alle toffe jongens van de klas kregen natuurlijk een uitnodiging met als gevolg een regelrechte hype. Inmiddels zijn we een paar jaartjes verder en is dit de OnePlus 5T. De verbeterde versie van de 5, die afgelopen zomer uitkwam. Wij kregen gelijk de dikste opgestuurd, want met 128 GB geheugen en in de nieuwste Sandstone White kleur. Hier 5 dingen die we relaxed vinden aan de OnePlus 5T.

OnePlus 5T
Foto: OnePlus

1. Design van OnePlus 5T

De OnePlus 5 is naar de chirurg geweest met de 5T als blinkend resultaat. Ziet er gelijk weer spiksplinternieuw uit die meekan met de grote jongens. De randen van het toestel zijn weggewerkt, waardoor die er een stuk sharper en moderner uitziet. Het design is strak en rechttoe rechtaan zonder overbodige fratsen. We like. Andere pluspunten zijn de aanwezigheid van een koptelefooningang (zij wel) en de extreem snelle vingerafdrukscanner die is verplaatst naar de achterkant. Daarnaast is er een nieuwe toffe hypermoderne functie toegevoegd: Face Unlock. Daarmee ontgrendelt je telefoon aan de hand van gezichtsherkenning. Pretty cool.

2. Het knopje aan de linkerzijkant

Ben je al die notificaties soms ook zo zat? Al sinds zijn tweede telefoon heeft OnePlus een specifiek knopje aan de linkerzijkant zitten wat echt heel relaxed is. Met het knopje kun je snel schakelen tussen alle notificaties dempen, alles toestaan of alleen een paar notificaties dempen. Soms heb je geen zin in de notificatie dat je bent getagged op Facebook in een filmpje waarin iemand een dure fles champagne uit z’n handen laat kletteren. Maar WhatsApp kan dan wel weer nuttig zijn, want straks mis je de essentiële tip voor het kopen van een bepaalde hardgroeiende cryptomunt. Nou, kun je dus allemaal hosselen met dit knopje. Absolute toevoeging.

OnePlus 5T
Foto: OnePlus

3. Snelheid

De OnePlus 5 claimt een van de snelste telefoons in het segment te zijn en dat is te merken. Dat is te danken aan *nerdmode on* een Snapdragon 835-chip van Qualcomm. Zoals gezegd hebben wij die met 128 GB opslag getest. De telefoon is zo snel als jagend jachtluipaard op de savanne en werkt vlot & soepel. Apps worden in no time geladen, interface is vliegensvlug en de eerder genoemde vingerafdrukscanner is sneller dan de schaduw van Lucky Luke. Verder heeft het 8GB aan werkgeheugen waardoor je veel apps tegelijk kan laten draaien en je rap kunt schakelen tussen de verschillende apps. Geldt ook voor het opladen. Dankzij Dash Charge ben je in een halfuurtje zo 60% opgeladen. Op alle vlakken is dit zonder twijfel een van de snelste smartphones die er op dit moment te vinden is.

4. Scherm

De OnePlus 5T is ongeveer dezelfde telefoon als de 5, met één duidelijke uitzondering: het scherm. Het 5,5” inch oledscherm is ingeruild voor een groter exemplaar van 6” inch. Doordat de randen zijn weggewerkt, lijkt de telefoon nauwelijks groter dan zijn voorganger. Meer scherm maar dezelfde grootte. Dat is winning. Nog altijd is het scherm indrukwekkend helder en scherp. De resolutie van het scherm bedraagt 2160 x 1080 pixels, die afkomstig is uit de Samsung fabriek.

OnePlus 5T
Foto: OnePlus

5. Conclusie

De OnePlus is een verrassend lekker toestel. Ben je op zoek naar een razendsnel, simpel werkend toestel met een strak design? Dan zou dit zomaar je nieuwe smartphone kunnen worden. Mocht je de camera essentieel vinden, dan zijn er betere opties te vinden. Een van de speerpunten van OnePlus was altijd de prijs, maar die is inmiddels niet meer heel laag. Degene die wij getest hebben kost 559 euro. Niet goedkoop, maar nog altijd goedkoper dan de concurrentie. Blijft over dat je hier gewoon een uitstekende koop aan hebt. Vooral qua prestaties is de 5T een echte uitblinker. Als je nagaat dat concurrentie minimaal 100 euro duurder is, dan heb je op het gebied van prijs-kwaliteit een topper te pakken.

Reageer op artikel:
5 dingen die wij relaxed vinden aan de OnePlus 5T
Sluiten