Onderzoekers bewijzen dat naar de kroeg gaan met je vrienden gezond is

Lekker een biertje drinken met je maten is één van de chilste dingen om te doen. Dat hoeven we jullie natuurlijk niet te vertellen, maar wist je dat het ook nog eens heel gezond is? In het Duitse Göttingen hebben wetenschappers van de universiteit namelijk aangetoond dat chillen met je vrienden een positief effect heeft op je gezondheid.

Het heeft vooral te maken met stress. Zolang er vrouwen of familieleden in de buurt zijn kunnen mannen zich niet 100% ontspannen. Daarom is het goed voor een man om regelmatig met zijn mede-mannen op stap te gaan en lekker te ontspannen.

Het onderzoek is trouwens gedaan met berberapen. Deze aapsoort lijkt qua gedrag enorm op de homo sapiens en daarom kunnen we er zonder twijfel vanuit gaan dat dit bij ons net zo werkt. Volgens de onderzoekers hebben apen die in gemengde groepen leven meer last van stress gerelateerde ziektes dan apen die in een mannengroep leven. Zeg daarom “nee” tegen een avondje Netflix met je vrienden en duik vanavond met je maten de kroeg in om te proosten op je gezondheid!

Reageer op artikel:
Onderzoekers bewijzen dat naar de kroeg gaan met je vrienden gezond is
Sluiten