Onderzoek wijst uit dat BMW-rijders de grootste aso’s op de weg zijn

redactie 8 okt 2018 Nieuws

Vaak lijken BMW-rijders niet eens van het bestaan van knipperlichten af te weten, rijden klein geschapen mannen groot geschapen pick-ups en staan verlaagde Golfjes Fast and the Furious-scènes te recreëren op de MacDonald’s parkeerplaats. Maar met welk automerk onder de kont wordt je gezien als de grootste aso?

Klein onderzoekje

Een Britse vergelijkingssite voor auto’s ging eens een klein onderzoekje houden onder zo’n 2000 man. Hierbij werd gevraagd wie zij nou de slechtste chauffeurs vonden. Soms werd een specifiek model genoemd, soms een compleet merk. Het is dan ook verre van een echt professioneel onderzoek, maar het af en toe wel prettig om vooroordelen bevestigt te zien worden. Bijvoorbeeld over BMW-rijders met een ietwat asociale rijstijl. Bij bijna een kwart van de ondervraagden stonden BMW-chauffeurs namelijk bovenaan de lijst. Wat een verrassing.

Haastige bestelbusjes

Zilver was voor de haastige bestelbusjes die vaak schijt lijken te hebben aan alle verkeersregels. Maar ja, jij wil niet meer naar de winkel voor je nieuwe kledij. De haast die de vlugge busjesrijders hebben is af en toe dus nog wel te begrijpen. Al gaat het soms wel een beetje ver wanneer ze alle regels aan hun laars lappen.

De rest van de top 10

In het Britse mini-onderzoek, eigenlijk was het meer een poll, werden verder ook de Engelse cabdrivers vaak genoemd als wegpiraat. Mocht je nu als Audi-rijder alweer zitten te vloeken en tieren op de concurrerende Duitse autobouwer, je bent zelf niet veel beter. De lijst wordt afgetopt met Audi, Ferrari, Porsche, Mercedes, Volkswagen Golfjes en Opel Astra’s. Dit asociale rijgedrag kan zomaar tot ongelukken leiden. Het is dus slimmer voor deze wegpiraten om het gaspedaal van hun snelle bolides eens flink in te trappen op de Nürburgring, al gaat het daar ook nog weleens flink mis. Kijk maar eens naar de tien zwaarste crashes tijdens touristenfahrten op het Duitse circuit.

Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat BMW-rijders de grootste aso’s op de weg zijn
Sluiten