Onderzoek: 51% van de Nederlandse mannen heeft seks gehad op eerste date via een datingapp

Redactie 14 feb 2017 Entertainment

De dag van Cupido, van de rozen, van de hartjes. Het is de dag van de liefde, Valentijnsdag. Bij uitstek de dag om de resultaten van ons onderzoek naar het gebruik van datingapps met de wereld te delen. Jullie hebben massaal gehoor gegeven aan ons verzoek, want in totaal hebben 3.328 mannen ons onderzoek ingevuld. Waarvoor dank.

Wat blijkt? Meer dan de helft van de mannen heeft er geen enkele moeite mee om met iemand van bil te gaan die ze nog nooit eerder hebben gezien. 51% van de mannen geeft aan wel eens seks te hebben gehad op een eerste date. Het blijft wel vaak bij een eerste date, want 41% geeft aan dat het bij één date blijft.

Tinder is koning
Tinder is nog altijd koning onder de datingapps. Liefst 85% van de mannen geeft de voorkeur aan Tinder, terwijl 15% liever op Happn bivakkeert.

Geaccepteerd?
Maar is het al een beetje geaccepteerd, dat daten via een telefoontje? Dat kun je wel stellen, want uit de resultaten blijkt dat 92% van de respondenten het niet raar vindt als een stelletje vertelt dat zij elkaar hebben leren kennen via Tinder of Happn. Bovendien geeft 65% van de respondenten aan dat zij geloven de ware liefde te kunnen ontmoeten via een datingapp.

Relationship
Meer dan een derde van de mannen (34%) heeft ook daadwerkelijk wel eens een relatie overgehouden na een date via een datingapp. Toch geniet een chick in real life ontmoeten nog altijd de voorkeur. 54% van de mannen ontmoet een vrouw het liefst in het echt. Daar staat tegenover dat 44% het niets uitmaakt waar men een vrouw ontmoet.

Mannen het initiatief?
Het zijn nog altijd de mannen die het initiatief nemen in een gesprek. 54% geeft aan altijd de conversatie te beginnen. 37% antwoord dat men alleen het gesprek begint, als een match er echt heel erg leuk uitziet. De overige 8% wacht altijd af, terwijl 2% nooit een gesprek voert via een datingapp.

Graag of niet hoor
Daarentegen is het wel graag of niet. Als een vrouw niet reageert, dan zegt 51% het daarbij te laten. 46% wil er nog wel een tweede poging tegenaan knallen, terwijl 3% het principe van ‘de aanhouder wint’ aanhoudt. Dan is er ook nog de enge 1% van de mannen die haar kapot spamt totdat ze reageert, wat die reactie ook is.

Maar waarom?
Maar waarom zitten we eigenlijk op datingapps? Wat is de achterliggende reden? Een kwart van de mannen (25%) gebruikt een datingapp om een serieuze relatie te vinden. De belangrijkste reden (31%) om een datingapp te gebruiken is om de kansen te vergroten op een date. Met hoe meer vrouwen contact, des te groter de kans op een (leuke) date. 29% zit vooral op een datingapp tegen de verveling en slechts 14% gebruikt Tinder of Happn voor seks. Stelletje gentlemen zijn jullie toch ook!

Dus?
Hoewel het vaak bij een eerste date blijft, heeft de helft van de mannen wel eens geneukt op een eerste date. De reden waarom Tinder of Happn gebruiken is vooral om de vrouwelijke visjes in onze vijver te vergroten. We nemen wel het initiatief, maar als een vrouw niet reageert is dat jammer voor hen, we gaan ze niet smeken. We vinden het prima als een stel elkaar heeft leren kennen via een datingapp, maar zelf ontmoeten we een vrouw nog altijd het liefst in real life. Maar eigenlijk maakt het ons ook geen donder uit waar we haar ontmoeten. We geloven in de ware mobiele liefde, maar een relatie houden we er niet al te vaak aan over.

Zo en nu weer terug naar de app en swipen maar. Op naar onbedaarlijk veel succes in de liefde mannen! Of het nou op je telefoontje is, of niet.

Reageer op artikel:
Onderzoek: 51% van de Nederlandse mannen heeft seks gehad op eerste date via een datingapp
Sluiten