Onderwaterstad Atlantis is te vinden in Brazilië

Redactie 24 feb 2018 Entertainment

Heb jij ooit wel eens gedroomd van de onderwaterwereld Atlantis? Deze magische plek bewijst dat een levend aquarium voor de mens niet ondenkbaar is. Normaal gesproken zou elk houten voorwerp meteen vergaan, maar hier is toch iets anders aan de hand.

In dit regenwoud in Rio da Prata (Brazilië) stijgt de waterstand enorm snel en zo komen begaanbare paden in no-time onderwater te staan. Een zondagswandeling wordt dan gecombineerd met een weekendje zwemmen in het zwembad van Center Parks. In regenwouden regent het namelijk ontzettend veel en dan kan een gebied overstromen met water. Maar waarom vergaat de houten brug dan niet? Die zou het nu allang begeven moeten hebben.

Kristalwater

Het is allemaal een zeldzaam fenomeen. Klaar voor een lesje scheikunde van FHM? Het water bevat namelijk deeltjes kristal. Die blijven dan hangen op de mensgemaakte banken, bruggetjes en andere spullen. De kristallen fungeren als een soort beschermlaag. Aan het einde van de dag zakt het waterpeil weer waarna je weer rustig met je teckel het bos onveilig kunt maken. Het enige nadeel als je wilt gaan zwemmen na een hevige regenval is dat je een aantal uitwerpselen van dieren kunt tegenkomen.

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Onderwaterstad Atlantis is te vinden in Brazilië
Sluiten