Onderwater chillen met deze driepersoons onderzeeër

redactie 29 nov 2016 Entertainment

Het is weer eens wat anders dan een stukje varen op het water. Met de Mk. 1C onderzeeër beleef je de lol vooral onder water. Met twee vrienden kun je een dagje visjes kijken in de oceaan of een paar oude wrakken checken op de bodem van de zee.

Aan de oppervlakte haalt ‘ie, met twee elektrische motoren, een snelheid van zestien kilometer per uur. Een beetje een slakkengangetje dus. Onder water gaat ‘ie tien kilometer harder. Laten we het er maar op houden dat je dan langer van de omgeving kunt genieten, voor de snelheid moet je ergens anders zijn. Je kunt er wel aardige tochten mee maken, de 148 kilometer moet je wel kunnen halen. Je kunt vanuit Calais dus makkelijk Het Kanaal oversteken.

De onderzeeër is uitgerust met allemaal vette stuff. Je baant je een weg door de oceaan met behulp van sonar en navigatie zodat je niet kei hard afdrijft. De infraroodcamera’s scannen de omgeving zodat je de onderzeeër niet in een rots parkeert, handig man. Deze duikmachine is niet breder dan twee chille stoelen in de businessclass.

Tropische vissen kijken

Foto’s: Ortega Submersibles.

Reageer op artikel:
Onderwater chillen met deze driepersoons onderzeeër
Sluiten