Om deze redenen hoort ochtendseks in je dagelijkse routine thuis

Redactie 25 jan 2017 Entertainment

Hoe kun je de dag nou beter beginnen dan met een goede sekspartij? Wat ons betreft niet. In plaats van een half uur snoozen kun je ook eens op je meisje duiken voordat je weer naar je werk moet.

Aangezien we iedereen een goede dag gunnen, leggen we met liefde uit waarom seks in je vaste ochtendroutine moet komen. Voordat je je tanden poets, eerst nog even kroelen in bed of onder de douche natuurlijk – ben je daarna ook meteen klaar om naar je werk te gaan.

Boost voor je immuunsysteem
Onderhand wordt overal onderzoek naar gedaan, dus ook naar seks in de vroege morgen. Dr. Musa Yakubu, van de University of Ilorin, stelt dat drie of vier keer per week sowieso goed is voor je immuunsysteem. Waarom zou je dat dan niet in de ochtend doen? Volgens Vanguard maak je immunoglobulin A (IgA) aan, wat helpt tegen verkoudheid en griep.

Langer gelukkiger
In hetzelfde onderzoek stelt Dr. Yakubu dat je tijdens een sekssessie in de ochtend, meer oxytocin produceert. Dat is een stofje dat een geluksgevoel in je brein aanmaakt en je dichterbij je partner brengt. Dit lijkt ons een hele goede reden om je ochtendritueel wat aan te passen.

Frisse start
Zoals we al concludeerde is het een super chill begin van de dag. Als je nou een stressvolle dag tegemoet gaat vol presentaties en vergaderingen, is dit een goede manier om even de druk van de ketel te halen. Maar we kunnen natuurlijk niet alleen op ons gevoel teren, we willen bewijzen! Gelukkig verklaart de University of Cincinnati dat ochtendseks een positief effect heeft op je stress die wel zeven dagen aanhoudt.

Work out
In plaats van sit ups of squats te doen naast je bed, kun je voor deze work out gewoon in je nest blijven. Volgens een onderzoek uit 2014 staat een goede beurt van een uur ongeveer gelijk aan een half uur hardlopen. Samen sporten is toch ook veel leuker.

Onder de douche
Daar is ‘ie weer. Veel mensen douchen toch al in de ochtend, waarom dan niet met zijn tweeën douchen. Het is dan wel slim om een chille douchekop te kopen zodat je aan het einde niet aan het vechten bent om de waterstraal. Anders duurt het nog een eeuwigheid voordat je de deur uit bent.

Uithoudingsvermogen
Volgens seksuoloog Megan Stubbs is ons testosterongehalte in de ochtend het hoogst, doordat we ons tijdens het slapen helemaal hebben opgeladen. Verklaart meteen de theorie achter het odol fenomeen. Sekstherapeut Arlene Goldman zegt dat die overload aan testosteron voor meer energie zorgt, dus meer uithoudingsvermogen.

Reageer op artikel:
Om deze redenen hoort ochtendseks in je dagelijkse routine thuis
Sluiten