Prachtig stenen huis van Olson Kundig gaat helemaal op in de natuur

Redactie 2 apr 2017 Entertainment

Als de opdrachtgever een voorliefde voor ruwe materialen en een strakke uitstraling heeft, heb je als architect niet zoveel te willen en kun je maar beter de opdracht uitvoeren. Het zou immers zonde zijn als de toekomstige eigenaar zijn nieuwe huis niet ziet zitten.

Architectenbureau Olson Kundig, dat we kennen van dit luxe tuinhuis, wist er wel raad mee en knalde in de Amerikaanse staat Washington deze villa neer met de naam Pierre, wat in het Frans steen betekent.

ter Benjamin Benschneider

De naamkeuze komt niet helemaal uit de lucht vallen. De muren zijn opgetrokken uit beton en gaan perfect op in het landschap, het huis heeft zo wat weg van een rotsformatie. Het dak is bezaaid met gras om de natuurlijke uitstraling beter uit te laten komen.

Een reusachtige hoeveelheid ramen, stenen en hout zorgen ervoor dat je het idee hebt buiten in de natuur te zitten. De inrichting past er perfect bij. Het is uitermate geschikt om als stelletje even tot elkaar te komen. Fotograaf Benjamin Benschneider was er als de kippen bij om foto’s te nemen.  Hier kunnen wij wel een vakantie doorbrengen!

 

Airows

Reageer op artikel:
Prachtig stenen huis van Olson Kundig gaat helemaal op in de natuur
Sluiten