Je kan nu overal naar een enorme 180 inch virtual TV kijken met Oculus TV

Redactie 28 jun 2018 Entertainment

Virtual reality neemt langzaam de wereld over. We raken er steeds meer aan gewend en het wordt populairder met de dag. De toekomst houdt waarschijnlijk in dat virtual reality en augmented reality iets van de alledaagse dag worden. Er vinden continu ontwikkelingen plaats die baanbrekend zijn. Zo komt het virtual reality bedrijf Oculus Rift met een 180 inch virtual televisie, genaamd Oculus TV. Zo kan je overal tv kijken zonder een enorme tv met je mee te slepen.

Het virtual reality bedrijf, dat van Facebook is, komt nu met Oculus TV die je Oculus Go (de Headset) veranderd in een normale televisie-ervaring.

The usual thing

Je kan via het apparaat gewoon Netflix, Amazon, HBO of een andere streamingservice kijken overal waar je maar wil. Je zult je misschien afvragen waarom je normaal tv zou willen kijken met een VR-headset. Heel simpel, momenteel kan de ervaring van 360 graden of 180 graden om je heen kunnen kijken nog erg misselijkmakend zijn. Vooral als het voor een langere periode dan 15 minuten is. Met Oculus TV lijkt het net alsof je gewoon normaal tv kijkt. Een televisie kan je niet makkelijk meenemen op vakantie maar je Oculus Go headset wel, makkelijk overal tv kijken waar je maar wilt.

Niet optimaal

Oculus beweert dat de ervaring hetzelfde is wanneer dat je naar een echte 180 inch televisie zou kijken. Het is een geweldige innovatie, maar natuurlijk nog steeds niet de ervaring die je hebt met een ultra high-resolution televisie. Het is in ieder geval een stap in de goede richting en de technologie moet zeker blijven door ontwikkelen.

Stappen blijven genomen worden en de technologie wordt steeds beter. Wij vragen ons af hoe lang het gaat duren eer er robots rondlopen zoals in Westworld en wanneer er een VR-wereld bestaat zoals in Ready Player One.

Foto: Oculus Rift

Reageer op artikel:
Je kan nu overal naar een enorme 180 inch virtual TV kijken met Oculus TV
Sluiten