Met de Nude app bescherm je al je pikante plaatjes op je smartphone tegen hackers

Redactie 23 okt 2017 Entertainment

Eens in de zoveel tijd is het weer raak en is de volgende Cloud van de sterren doelwit geworden van een digitale inbreker, die handig is met de vele nulletjes en ééntjes op het internet. En dan zijn het niet de onschuldige kiekjes waar de hackers op uit zijn, maar de pikante plaatjes bedoeld voor de geliefde of scharrel om de eenzame avonden thuis van wat extra spanning te voorzien. Die foto’s waar je intieme delen op volle glorie te zien zijn willen, op Paris Hilton en Kim Kardashian na, menig bekendheid liever niet terugvinden op het wereldwijde web.

Niet alleen de sexy foto’s van de vips zijn het vaak het doelwit van deze internetcriminelen. Iedereen met niets verhullende plaatjes in zijn of haar galerij maakt kans om slachtoffer te worden van deze laffe daders. Maar daar is nu een App voor. Voor diegene die enkele foto’s in de fotogalerij heeft die je liever alleen met je liefje of hete vlam wilt delen, en niet op het internet wilt terugvinden, is er nu de ‘Nude’ App.

De applicatie zoekt in de camera roll op je smartphone naar alles wat enige bescherming vergt, sluit het op in een virtuele kluis en verwijdert het van de Cloud. Het algoritme van ‘Nude’ vertrouwd op een database van meer dan 30 miljoen foto’s om foto’s op te sporen die je graag beschermd ziet worden. Daarnaast kun je zelf ook handmatig foto’s toevoegen in de app, dit hoeven dus niet altijd naaktfoto’s te zijn. Andere belangrijke foto’s zoals bijvoorbeeld je rijbewijs of andere persoonlijke gegevens, kun je ook met de app beveiligen van digitale inbrekers.

De makers van ‘Nude’ zeggen met een grappige ondertoon dat de app niet helemaal perfect is: “If you have man boobs, those will be imported.” Om toegang te krijgen tot de app moet de gebruiker een pincode intoetsen. Om een extra beveiliging toe te voegen, maakt de app automatisch een selfie als deze code verkeerd wordt ingetoetst. Handig om te weten wie er op jou spannende kiekjes jaagt als je even niet in de buurt van je mobiel bent.

Foto’s: Nude app, Vladimir Gjorgiev/Shutterstock

Insidehook

Reageer op artikel:
Met de Nude app bescherm je al je pikante plaatjes op je smartphone tegen hackers
Sluiten