Nooit meer een kater dankzij een nieuwe vorm van alcohol

redactie 30 sep 2016 Entertainment

Groot nieuws! Een Britse onderzoeker zegt dat hij een synthetische vorm van alcohol heeft ontwikkeld waardoor je wel de sensatie en het plezier voelt van de alcohol maar zonder de nadelige effecten die normaal gesproken volgen. Katervije drank dus. Dit lijkt ons een doorbraak in voor het leven van zo’n beetje elke man.

De uitvinder David Nutt, professor op de Imperial College in London, was vroeger een adviseur over drugs voor de Engelse regering. Hij zegt dat de niet giftige alcosynth mogelijk in 2050 alle bestaande drank kan vervangen. Dat duurt nog effe. Het stofje alcosynth heeft hetzelfde effect als alcohol op je lichaam maar zonder de nadelen zoals misselijkheid, hoofdpijn, een droge mond. Alleen lelijke meisje in je bed waarvan je de naam niet meer weet blijft, want dronken word je nog steeds. Prima!  

Dit is wat David er zelf over zegt ‘We know where the good effects of alcohol are mediated in the brain, and can mimic them. And by not touching the bad areas, we don’t have the bad effects.‘ Dat klinkt op zich wel plausibel. Momenteel zijn David en een paar proefkonijnen het goedje aan het testen. Als dat allemaal goed uitpakt is dat geweldig nieuws, niet alleen voor jou en mij maar ook om de met alcohol gerelateerd zorgkosten te drukken. Succes David Nutt, een tovenaar van de moderne tijd. 

Via: ballinnn.com

Reageer op artikel:
Nooit meer een kater dankzij een nieuwe vorm van alcohol
Sluiten