Nooit meer spinnen in je slaapkamer dankzij deze tips

Redactie 7 okt 2017 Entertainment

Ze eten misschien de muggen op in de zomer, maar verder hebben we niet zoveel met deze creepy geleedpotigen. Ja, leuk feitje, spinnen zijn géén insecten.

Wat ze wel zijn, is eng en snel. Ook al weet je dat ze je waarschijnlijk niks zullen doen, je hebt ze liever niet in je huis (ondanks dat ze semi-schattige voetjes hebben). Je houdt je ramen vaak dicht maar elke keer zit er  toch weer eentje naar je te loeren vanuit een donker hoekje. Wij hebben hier nu de oplossing voor. Ik hoor je denken, waar was je al die tijd?!

Nou, wat je nodig hebt is simpel. Water, pepermunt olie en een spuit! Voordat je aan de gang kan moet je wel echt even stofzuigen en schoonmaken, maar dat was sowieso niet voor zijn tijd dus, tjop tjop! Als je het huis spik en span hebt, meng je vijf druppels pepermunt olie met een halve liter water. Schud dit mengsel goed en spray het door heel je huis. Vooral rondom deuren, ramen en kieren. Je weet wel, de gewoonlijke spinnen-entrees.

Foto: Pixabay

Als je dit wekelijks blijft doen, zal je waarschijnlijk geen enge achtpotige monsters meer tegen het lijf lopen. Het kan ook helpen om wat pepermunt plantjes op strategische plekken te plaatsen. Even voor de Marianne Thieme’s onder ons, het is niet schadelijk voor de spinnen,  het heeft enkel een werende functie. Vind je de geur van pepermunt nou echt ondraaglijk, dan kan je ook kiezen voor lavendel- of citroen olie. You’re welcome!

Reageer op artikel:
Nooit meer spinnen in je slaapkamer dankzij deze tips
Sluiten