Nitro crew probeert record te breken op ‘s werelds langste rail slide

luc 5 mei 2015 Entertainment

Een record dat niet legit is, een Nitro crew met onder andere Marc Swoboda aan boord en ‘s-werelds langste rail slide is iets wat je niet wilt missen. Zowat het enige wereldrecord snowboarden wat nog te verbreken valt is de 78 meter lange rail slide van Calum Paton. Red Bull ging met de Nitro crew mee om te kijken of ze dit record konden verbreken. Check ‘t.

In tegenstelling tot vele sporten, heeft snowboarden niet zoveel wereldrecords om te verbreken. En die records die er zijn, zijn vaak buitensporig indrukwekkend. Er is de snelste (Edmond Plawczyk, 203km/u, 2015), de hoogste air (Terje Håkonsen, 9,8 m, 2007), de verste sprong (Mads Jonsson, 57m, 2005) en de gekste boarder (Johan Olofsson, 914m in 35s, 1996).

Maar terwijl de bovenstaande records buiten het bereik van ons gewone stervelingen vallen, is er één wereldrecord dat erom smeekt om gebroken te worden, namelijk de langste rail slide. Er zijn twee zeer goede redenen voor: ten eerste, is het niet waanzinnig gevaarlijk. Het heeft slechts de juiste balans van evenwicht, vaardigheid en doorzettingsvermogen (plus een hele lange rail, uiteraard) nodig.
De tweede reden is het huidige wereld record van 78.70m, die door Calum Paton (UK) is neergezet in 2011. Calum deed dit op een platte rail en hij reed er rechtstreeks op. Om als legit te worden gezien door andere snowboarders, hoort een rail toch echt rond te zijn en hoor je erop te springen.

Dus was het de taak aan Nitro teammanager Knut Eliasson en zijn bemanning om een legitiem wereldrecord te vestigen op een rail die gerespecteerd wordt. Of het ze lukte? Kijk zelf maar.

Reageer op artikel:
Nitro crew probeert record te breken op ‘s werelds langste rail slide
Sluiten