Nintendo Switch komt met Toycon VR

redactie 11 mrt 2019 Entertainment

Het wil maar niet op met Nintendo en hun creatieve ideeën. Er is namelijk bekendgemaakt dat ook Nintje-Tendo met een eigen VR-systeem gaat komen. Soort van. De geruchten over Virtual Reality op de Switch waren al in 2017 gaande, direct na de release van de portable console. Maar nu is het dan officieel bevestigt. En hij komt ook nog eens dit jaar in de schappen te liggen.

Na het nieuws van de samenwerking met Xbox Live, leek het niet op te kunnen voor de speelgoed gigant, maar ze blijven ons telkens weer verbazen.Het nieuws van een VR toevoeging aan de Switch was voor sommige fans een verrassing, voor andere was dit nieuws vanzelfsprekend. Het is niet dat Nintendo geen ervaring heeft in Virtual Reality land. We laten in ieder geval de catastrofale Virtual-Boy maar achterwegen. Mocht je hier meer over willen weten, Google is je beste vriend. Nintendo vergeet dit liever. Een goed voorbeeld van wel een succes verhaal op dit gebiedt, is natuurlijk de populaire 3DS. De eerste (betaalbare) 3D handheld waarbij je geen bril nodig hebt. De grote vraagteken wat betreft VR op de Switch is, de resolutie. We weten namelijk dat de Nintendo Switch een beeldweergave van 720p heeft. Daarbij komt ook kijken dat de Switch niet echt je-van-het is op het gebiedt van krachtige specificaties. Maar hoe gaan ze dit doen dan? Nou, op een heel Nintendo-achtige manier. Karton.. Heel veel karton.

Nintendo Toycon 04 VR Kit
Foto: Nintendo Toycon 04 VR Full-Kit promo Nintendo

Nintendo Toycon 04 VR Kit

Nintendo wil blijkbaar een heel andere kant op dan bijvoorbeeld de PlayStation VR en Oculus Rift. Het is namelijk een doosje met lenzen waar je de Switch in schuift. Zonder hoofdband. Hoe leuk dit gaat worden om te spelen moet nog blijken. Maar het lijkt erop dat dit apparaat meer iets voor kinderen gaat worden. Je moet het met één of twee handen vasthouden en is ideaal voor mensen dat snel misselijk worden van reguliere VR systemen.

Release en prijs

De Toycon 04 VR Kit komt uit op twaalf april. Het zal beschikbaar worden in 2 verschillende pakketten. Je kunt kiezen uit een starterspack met de VR-bril inclusief Toycon Blaster, of de Full-kit met zes verschillende opzetkartonnetjes. Het laatstgenoemde bestaat uit een camera, vogel, windpaneel en een kartonnen olifant. Je moet er maar opkomen. De prijs varieert van ongeveer veertig dollar tot 80 dollar voor het volledig pakket. Laten we afwachten of dit een top of een flop wordt. We hadden ons ook vergist toen ze met de kartonnen Labo kwamen. Die verkocht tegen alle verwachtingen in als een malle.

Nintendo Toycon 04 VR Full-Kit
Foto: Nintendo Toycon 04 VR Full-Kit Nintendo
Reageer op artikel:
Nintendo Switch komt met Toycon VR
Sluiten