Tweebenige robot ‘Handle’ is snel, kan zwaar tillen en springt hoger dan wij

Redactie 28 feb 2017 Machines

Dat robots steeds geavanceerder worden en ze steeds meer kunnen is alleen maar logisch. Toch wordt de ontwikkeling van robots wel steeds spannender. Misschien zijn wij echt op weg naar de wereld geschetst in I, Robot. Kort geleden verscheen er al een bemande Koreaanse robot die niet zou misstaan in een gruwelijke vecht-scene in Star Wars. Daarnaast is Boston Dynamics bezig een ander soort robot te ontwikkelen.

Deze robot, genaamd Handle, is praktischer ingesteld. Hij is bijna 2 meter hoog, kan 15 km/u rijden en springt over 1.5 meter hoge objecten heen. Dat alles terwijl hij zijn evenwicht knap bewaard en z’n wielen afzonderlijk kunnen bewegen. Hoogteverschil, gladde ondergronden, een muur, het maakt Handle geen f*ck uit. Deze robot wordt de beste pizzabezorger ooit! Indrukwekkend staaltje techniek zeg…

Officieel moet de robot gebruikt gaan worden om gevaarlijke taken van mensen over te kunnen nemen, zoals het uitvoeren van taken tijdens een meltdown bij een kernreactor, het afsluiten van een olielek of het blussen van een grote natuurbrand.

Tweakerz

Reageer op artikel:
Tweebenige robot ‘Handle’ is snel, kan zwaar tillen en springt hoger dan wij
Sluiten