TVR komt na jaren weer met een nieuw pareltje

redactie 10 sep 2018 Machines

Na jaren is er bij de Britse autobouwer TVR weer leven in de tent. Ze zijn kortgeleden namelijk met een nieuw model naar buiten gekomen. Op het geboortekaartje van de elegante bolide komt de naam ‘Griffith’ te staan.  

Brute V8

Vlak achter de vooras ligt een 5-liter V8 zonder turbo’s of andere toeters en bellen. Gewoon een brute, atmosferische V8 dus. Volgens de Britten moet dit blok 400 paardjes per ton leveren. Daarmee schiet ‘ie in minder dan vier seconden naar de 100 kilometer per uur. Als je dit handgeschakelde monster nog effe met je doortrapt gaat de snelheidsmeter zelfs tot dik boven de 320 kilometer per uur.

Safety first

In tegenstelling tot voorgaande bolides van het merk heeft deze bak wel veiligheidssystemen zoals ABS en airbags. Regeltjes hé. Goede engineering moet er volgens de makers voor zorgen dat je dit beestje onder controle kunt houden. Ook is TVR, dat trouwens staat Trevor, dit keer bezig gegaan met comfort. Een woord dat bij hun vorige modellen niet voor leek te komen in het woordenboek.

Prijskaartje

De eerste TVR Griffith’s rollen als het goed is vanaf het einde van dit jaar over de toonbank. Je kunt dit Britse pareltje voor een omgerekende 100.000 euro meenemen. Hierbij hebben we het beetje belasting dat je in Nederland over je auto moet betalen niet meegerekend. Doe je dit wel dan kom je waarschijnlijk uit op een prijskaartje van ongeveer anderhalf miljard.

Reageer op artikel:
TVR komt na jaren weer met een nieuw pareltje
Sluiten