Nieuwe patent laat zien dat Apple voor opvouwbare iPhone gaat

Redactie 29 nov 2017 Entertainment

Apple brengt misschien de klaptelefoon terug, maar niet zoals je zou denken. De technische reus diende onlangs een octrooiaanvraag in voor een opvouwbaar display. Het patent, gepubliceerd door het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau, beschrijft onderzoek naar elektronische apparaten met flexibele beeldschermen die kunnen worden “geopend en gesloten als een boek.” Daarnaast draait de geruchtenmolen op volle toeren dat Apple met LG gaat samen werken aan het nieuwste model.

De octrooiaanvraag vermeldde dat de technologie betrekking heeft op elk soort elektronisch apparaat met een display, zoals een laptop, een tablet, een mobiele telefoon, een smartwatch of een ander elektronisch apparaat. De multinational komt dus met zwaar geschut en zorgt ervoor dat het idee compleet dichtgespijkerd zit.

Omdat Apple een patent heeft aangevraagd voor dit nieuwe hightech scherm, betekent dat nog niet dat we ze binnenkort, of überhaupt ooit, in de schappen zullen zien. Als je denkt dat de iPhone X nu al een prijzig kostenplaatje is met een startprijs van 1159 euro, kan je je alleen al voorstellen hoeveel een buigbare versie zou kosten.

 

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Nieuwe patent laat zien dat Apple voor opvouwbare iPhone gaat
Sluiten