Nieuwe mobiel kopen? Hou rekening met deze vier zaken!

redactie 1 jun 2016 Entertainment

Het kiezen van een nieuwe smartphone heeft soms veel weg van het kiezen tussen zeven verschillende soorten chocola, je favoriete sportvrouw of welk horloge je die dag aan gaat doen. Een welhaast spirituele zoektocht die meer over jezelf zegt dan je eigenlijk zou willen dus. En zelfs als je er al uit bent (Toblerone met honing, Dafne Schippers en die Omega die je van je vriendin hebt gekregen voor je verjaardag) blijf je over met de keuze: welke smartphone moet ik gaan kopen?
 

1) Laagste prijzen? Check!
Gelukkig vind je op GSMinfo.nl in ieder geval de meest actuele smartphone prijzen. Heb je in ieder geval de goedkoopste. Maar dat staat nog niet gelijk aan een keuze. Wil je er eentje met een vingerafdrukscanner, zoals de Huawei P9 Lite? Of val je eerder voor het verboden fruit van Apple? Of heb je al sinds jaar en dag een Samsung en wil je eigenlijk niet overstappen? Nee, de keuze is niet gemakkelijk.

2) Updates? Check!
Er zijn een paar zaken waar je op moet letten. Onder elk toestel staat een prijs, dus we gaan er even vanuit dat je die meeneemt in je afweging. Als je voor een Android-toestel gaat, is het in ieder geval interessant om te kijken met welke versie van dat systeem je toekomstige smartphone is uitgerust. Ook is het belangrijk om te weten dat Motorola en LG over het algemeen snel zijn met updates, en Samsung en Sony wat minder.

3) Vingerafdrukscanner?
Check! Wat ook een functie is waar je op moet letten, is een vingerafdrukscanner. Bij sommige toestellen uit het middensegment, zoals de Huawei P9 Lite, zit hij er standaard op, maar dat varieert nog steeds behoorlijk per toestel. Een vingerafdruklezer is handig én veilig, omdat je nooit meer je wachtwoord in het openbaar hoeft in te toetsen, dus niemand kan het ook meer afkijken.

4) Stevige behuizing?
Check! Tenslotte kan het ook nog handig zijn om, bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone, goed te letten op de behuizing. Een plastic behuizing voelt misschien niet zo solide aan als een metalen behuizing, maar die laatste krast wel een stuk meer. En als de plastic achterkant verwijderbaar is, kan je vaak op internet ook nog gemakkelijk een nieuwe bestellen. Als je echter zuinig bent op je smartphone, ligt je voorkeur misschien weer bij een uit aluminium opgetrokken behuizing.

Reageer op artikel:
Nieuwe mobiel kopen? Hou rekening met deze vier zaken!
Sluiten