Nieuw-Zeelanders bouwen eiland om alcoholverbod te vermijden

Redactie 2 jan 2018 Entertainment

Een paar gasten in Nieuw-Zeeland zijn op het geniale idee gekomen om een zandeiland te bouwen om een drankverbod te omzeilen. Ze hebben het stukje land in kustwateren gebouwd om toch te kunnen genieten van een frisse dorstlesser in de buitenlucht, ondanks het verbod op drinken in openbare plaatsen.

Tijdens de nieuwjaarperiode gold er een verbod op openbaar alcoholgebruik in Coromandel. Degenen die zich er niks van aantrokken en in het openbaar toch genoten van een drankje konden rekenen op een boete van omgerekend 150 euro als ze gesnapt werden. Daar moesten deze jolige Jimmy’s niets van hebben. Om de boete te ontlopen, bouwde de groep vakantiegangers daarop een zandbouwwerk bij eb in de Tairua-monding op het schiereiland Coromandel. Toen het eiland geen hoop drijfzand meer was en stevig genoeg was, installeerden de dudes een picknicktafel en een ijskast. Het resultaat was een zuipeiland om te genieten van een heerlijk koud biertje. Aan de mensen vertelden ze dat ze zich in ‘internationale wateren’ bevonden en de alcoholwet niet voor hun gelde.

David Saunders poste de foto van het zuipeiland in een Facebookgroep, Tairua ChitChat. Aan de BBC vertelde hij: “Het was geweldig om te zien dat sommige Kiwi’s een beetje plezier hadden.” Zelfs de Nieuw-Zeelandse blauwe pettenbrigade zag er wel de humor van in. “Dat is creatief denken. Als ik ervan af had geweten, zou ik er waarschijnlijk bij komen zitten”, vertelt lokale politiecommandant John Kelly aan de Britse nieuwszender.

ter Foto: David Saunders / Facebook

Ladbible

Reageer op artikel:
Nieuw-Zeelanders bouwen eiland om alcoholverbod te vermijden
Sluiten