Nieuw onderzoek wijst uit dat nice guys vaker seks hebben dan de rest

Redactie 11 mei 2017 Entertainment

Tenzij je onder een steen leeft heb je vast wel eens het gezegde ‘Nice guys finish last’ gehoord. Moet je dit horen. In tegenstelling tot wat iedereen denkt blijkt dat dus helemaal niet zo te zijn. Nice guys staan niet op de laatste plek. Sterker nog, ze staan bovenaan het lijstje van de vrouwen.

Voordat we ons iets verdiepen in het onderzoek moet het verschil tussen een ‘nice guy’ en een echte nice guy eerst duidelijk zijn: Wanneer we nice guy zeggen bedoelen we de oprecht aardige mannen en niet die wannabe ‘nice guys’ die te hard hun best doen lief en kwetsbaar te zijn en hun knappe vrouwelijke vrienden bestrooien met complimenten. Die guy vindt niemand leuk.

ezgifcom-6b8955e6a7

Iedereen is ook altijd onder de indruk geweest dat de rebelse bad boys de meeste actie krijgen omdat ze sexy en mysterieus zijn, maar door onverwachte uitkomsten van een onderzoek ligt dat toch echt anders. Onderzoeken wijzen namelijk uit dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot nice guys, meer dan tot de bad boys. Wie had dat gedacht?

Jammer joh, James

Een studie uitgevoerd op de University of Guelph en Nipissing University vroeg 800 mensen naar hun seksuele historie en vrijgevigheid (in brede zin) om te zien of daar een verband zit. Een andere studie ondervroeg 500 hogeschool studenten op vergelijkbare onderwerpen en ook daar kwam het verrassende resultaat naar voren:

De mannen die het meest onbaatzuchtig en liefst waren hadden veeeel meer seks dan de anderen. Wat zou duiden dat alle chicks met lieverdjes willen, niet met de egoïstische bad boys.

De onderzoekers concluderen dan ook dat het hele verhaal van ‘vrouwen houden van bad boys’ pure stront is want als je kijkt naar de waarheid worden vrouwen aangetrokken tot zelfvertrouwen. Ja de bad boys hebben zelfvertrouwen maar zijn vaak klootzakkerig en emotioneel onbereikbaar en dat vinden vrouwen helemaal niks.

De nice guys, aan de andere kant, zijn ambitieus, grappig, intelligent en, als belangrijkste, emotioneel bereikbaar. En dat, hoe stom het ook klinkt, vinden vrouwen echt sexy.

Dit hele verhaal in een kort filmpje uitgelegd? Check de Psych2Go video hieronder!

Reageer op artikel:
Nieuw onderzoek wijst uit dat nice guys vaker seks hebben dan de rest
Sluiten