Iedereen wil kapitein worden van dit bloedmooie Lexus jacht

redactie 17 sep 2018 Entertainment

Lexus is toch een automerk? Ja dat klopt. Omdat Mercedes, Aston Martin en Porsche eerder al het water opgingen kon Lexus natuurlijk niet achterblijven. De Lexus LY 650 is het droomjacht voor iedere man. Zie jij jezelf al achter het roer zitten met een kapiteinspet op je blije zongebruinde hoofd? Dromen is gelukkig gratis. Dit jacht helaas niet.

De LY 650 is het vierde vlaggenschip van Lexus. Veel details over het jacht heeft het Japanse bedrijf nog niet vrijgegeven. Er hangt een zweem van mysterie rondom deze sloep.  Wat we al wel kunnen vertellen is dat het schip ongeveer 20 meter in de lengte is en  ongeveer 6 meter in de breedte. In deze boot is geen hybride motor aanwezig, maar een vervuilende dieselmotor waar 4000 liter in kan. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Het jacht heeft drie kajuiten, drie badkamers (waarom ook niet), een flat screen tv, fijne sofa’s, een hoofddek met houten vloeren en een flybridge op het bovenste dek. Je kan trouwens prima een privéfeestje organiseren op dit varende woonhuis. Ongeveer 15 mensen kun je op deze boot kwijt.

Samenwerkingen

Er komen twee verschillende vermogensversies op de markt. Omdat Lexus toch vooral een autobedrijf is hebben ze de hulp ingeschakeld van bootbedrijf Marquis-Larson. Een schip  moet immers wel blijven drijven.  Het autobedrijf zelf heeft de ontwerpen geregeld. Er zitten best wel wat herkenbare Lexus dingetjes in de boot verwerkt. Zo is op de achterkant van het jacht de herkenbare hockeystick van de Lexus LFA en LC te  zien. Voor de 6-cylinder motor hebben ze samengewerkt met Volvo.

Eind 2019

De nieuwe boot van Lexus is vanaf eind 2019 te krijgen. Hoeveel het gaat kosten weten we nog niet precies. Er zijn speculaties dat dit de duurste Lexus boot tot nu toe gaat worden. Dat vinden wij niet heel raar, check de trailer maar eens effe. Ziek he? Doe die RC-F er dan ook maar gelijk bij.

Reageer op artikel:
Iedereen wil kapitein worden van dit bloedmooie Lexus jacht
Sluiten