Niets houdt je nog tegen in deze enorme Brodozer

redactie 10 dec 2016 Machines

Compleet gestoord, dat is dit gele monster. Deze truck startte z’n leven als een Ford F-350 Super Duty uit 2011 en werd volledig omgebouwd door Sparks Trucks. Deze zieke 4×4 kan elk terrein aan en deinst nergens voor terug met z’n enorme wielen.

De hydraulisch gestuurde achterwielen zorgen ervoor dat dit lange beest een best krappe draai heeft en zo dus lekker manouvreerbaar is. En ja, die achterwielen besturen doe je met een heuse Atari 2600 joystick.

De banden van de Brodozer zijn dikke 54 inch Baja’s van Mickey Thompson, en met de vier-link ophangen kan hij de stenen op je pad lekker wegwerken. Om te voorkomen dat je tijdens je off-road sessie vast komt te zitten met de laadbak van de F-350 hebben de lui van Sparks ‘m er maar gewoon helemaal afgesloopt.

Het hart van de Brodozer is de standaard 6,7 liter powerstroke V8 diesel van Ford met zo’n 400 paarden tot z’n beschikking. Ook de versnellingsbak is origineel en is een zestraps automaat. Om het plaatje helemaal compleet te maken heeft ‘ie een sterke dakdrager en de gele lak van een Caterpillar. Hoeveel kost deze gigant? Voor $99.000 mag je hem mee naar huis nemen.

Genieten van de woeste natuur in je gigantische off-road monster

Bron: Maxim.com

Foto’s: SparksTrucks.com

Reageer op artikel:
Niets houdt je nog tegen in deze enorme Brodozer
Sluiten