Nicolas Cage zegt dat hij de perfecte acteur is om the Joker te spelen

Redactie 14 apr 2018 Entertainment

Een geschift, manipulatief, kwaadaardig genie met een liefde voor gekke kostuums. The Joker is misschien wel de meest geliefde schurk ooit. Dat heeft deels te maken met hoe gecompliceerd en makkelijk dit personage tegelijkertijd is en natuurlijk door hoe populair de Batman verhalen zijn. Maar vooral heeft het te maken met de geniale performances van de acteurs die het personage tot leven brachten. Nicolas Cage beweert de perfecte acteur te zijn voor de rol van the Joker. Zou hij het werk van Heath Ledger en Jack Nicholson daadwerkelijk kunnen evenaren?

Nicolas Cage staat bekend voor zijn lichtelijk geschifte rollen, geen twijfel dat hij dat gedeelte zou weten op te brengen. Het is meer het realistische level aan duisternis waar wij ons zorgen om maken. Hoe gestoord en raar de vertolking van Heath en Jack ook waren, ze voelden bijna echt aan.

Heath Ledger’s Joker

Om een voorbeeld te noemen was bijvoorbeeld Heath zijn vertolking van de joker echt gestoord. Een chaotische psychopaat wiens doel het is om chaos te veroorzaken, dachten we. Geen idee wat de precieze doelen waren van die Joker en dat was juist het gene wat hem zo krachtig maakte. Heath zijn Joker voelde door de gehele film onvoorspelbaar aan, je wist nooit wat hij ging doen, nooit. Daarnaast kon je je echt voorstellen dat er iemand rondliep die zo gestoord was.

Jared Leto’s Joker

Jared Leto is een voorbeeld van een acteur die de plank volledig missloeg in Suicide Squad. Een zeer goede acteur die zijn personage te gestoord wist te maken zonder daar het juiste gevoel aan mee te geven. Jared Leto zijn joker voelt meer aan als een gangster die een gekke clowns fetisj heeft. Natuurlijk helpt het ook dat the Dark Knight series geweldige films zijn en Suicide Squad een ongelooflijke flop.

Nicolas Cage

Nicolas Cage heeft het in zich om zich bizar te gedragen voor een personage. Hij geeft zich altijd overal de volle honderd procent voor. In een interview met JoBlo, waar hij zijn nieuwe film aan het promoten was, liet hij zijn interesse voor de rol doorschemeren. “Ik ben nu met andere dingen bezig, maar ik heb altijd gedacht dat ik een goede Joker zou zijn. Het zou de perfecte rol zijn voor mij om nog meer van de rails te gaan dan ik normaal al doe, het zou leuk zijn om te doen.” Nicolas klinkt overtuigend. Toch hangt er zo een comedy zweem om hem heen waardoor het bijna onmogelijk lijkt om hem serieus te nemen als the Joker. Misschien als het Comedy gehalte van de Batman/Joker film uitvergroot zou worden? Momenteel hebben we onze twijfels.

De komende Joker film, die geregisseerd zal worden door Martin Scorsese met Joaquin Phoenix als the Joker, lijkt ons een stuk interessanter. Toch ziet Nicolas Cage er in de volgende video uit als een goede kandidaat voor de rol van the Joker. Kijk zelf maar:

Foto: plugin.01net.com

 

 

Reageer op artikel:
Nicolas Cage zegt dat hij de perfecte acteur is om the Joker te spelen
Sluiten