Neushoorns krijgen camera in hun hoorn om stropers op heterdaad te betrappen

luc 25 jul 2015 Entertainment

Dat neushoorns hoog op de bedreigde diersoort lijst staan is nu wel bekend. Zo bleek al uit al die bodyguards die nodig waren voor het beschermen van de laatste mannelijke witte neushoorn. Maar blijkbaar vinden stropers nog steeds een manier om de extreem kostbare hoorns te bemachtigen. Elke zes uur wordt er een neushoorn gedood voor zijn hoorn. Om dit tegen te gaan hebben een paar Britse activisten camera’s gecreëerd die in de hoorn passen waardoor stropers op film vast gelegd zullen worden wanneer ze de daad begaan.

Via een systeem genaamd Protect RAPID (Real-time Anti-Poaching Intelligence Device), worden er 24/7 beelden overgedragen aan de wetenschappers van het project.. De monitor bevat ook een hartslagmeter en een GPS sensor zodat zowel de gezondheid als waar de neushoorn zich bevindt te allen tijde in de gaten gehouden kan worden.

Paul O’Donoghue – chief scientific adviser van Protect – legt uit dat de hartslagmeter een alarm triggerd op het moment dat stropers hun slag wilen slaan, waarna de locatie meteen wordt doorgegeven zodat rangers met behulp van een helikopter binnen enkele minuten te hulp kunnen schieten. Hierdoor hebben stropers én geen tijd om de hoorn te stelen én kunnen ze ook niet meer ontsnappen. Ha! Pak aan!

Reageer op artikel:
Neushoorns krijgen camera in hun hoorn om stropers op heterdaad te betrappen
Sluiten