Onze maag gaat als een malle knorren van Netflix docu Barbecue

Redactie 26 jul 2018 Entertainment

Wij dachten het al een tijdje, maar het KNMI komt vandaag pas met het nieuws dat er toch echt een hittegolf gaande is. Wij zitten hier haast weg te smelten voor de ventilator, die eerder voelt als de autoverwarming op een winterse dag, maar goed. Bij ook maar een klein beetje zon is er al reden genoeg om te barbecueën, dus laat staan met dit tropische weer. Voor inspiratie kun je dan het beste de Netflix docu Barbecue kijken.

De documentaire zoomt in op de tradities bij barbecueën overal op de wereld. Van de perfecte biefstuk uit Argentinië naar de lekkerste kip in Zuid-Afrika. De kern is echter altijd hetzelfde; gezelligheid en gruwelijk lekker eten. De rokerige lucht komt bijna bij je in de woonkamer zo smaakvol is het in beeld gebracht. Smullen dit.

Een recensent op Rotten Tomatoes heeft het perfecte verkooppraatje voor deze docu: “Barbecue is een absolute symfonie van vuur en vlees, verteld tot in de details.” Heb je geen trek in een complete documentaire met dit warme weer? Dan raden we je aan de eerdere korte film van dezelfde makers te checken, Central Texas Barbecue. Eet smakelijk guys!

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Onze maag gaat als een malle knorren van Netflix docu Barbecue
Sluiten