Neem een kijkje in het adembenemende Nautilus Eco-Resort op de Filipijnen

Redactie 27 nov 2017 Entertainment

Duurzaamheid staat afgelopen jaren steeds vaker centraal en de milieuvriendelijke resorts doen hun intrede. De Belgische ecologisch architect Vincent Callebaut combineerde dit met een beetje luxe en ontwierp de droomvakantiebestemming: Nautilus Eco-Resort. Deze prachtige plek ligt in de zonnige Filipijnen en beschikt over alles wat je nodig hebt, met de nadruk op duurzaamheid. Op deze manier willen we allemaal wel groen bezig zijn.

Volgens de Vlaamse architect, die bekend staat om zijn eco-vriendelijke en gedurfde projecten, is het de bedoeling om een soort van zevende continent te bouwen in de Filipijnse zee. Het resort, dat momenteel alleen nog maar te bewonderen is via Google Sketch up, heeft een rits aan spiraalvormige appartementsgebouwen en schelpvormige hotels, die gebouwd zijn met enkel biologische materialen. Ook zal de muurisolatie plantaardig zijn en wordt het regenwater opgevangen en gebruikt om de tuinen te besproeien. Het fruit en groente dat in deze tuinen groeit, wordt weer gebruikt in de restaurants van de Nautilus.

Van file of verkeersoverlast zal je hier geen last hebben, aangezien auto’s een absolute no go zijn op het resort. Ach, een ritje met de boot is voor de verandering ook weleens leuk. Via crowdfunding hoopt de architect het benodigde geldbedrag bij elkaar te krijgen voor de bouw en het onderhoud. Onze zegen heeft ‘ie!

Manify.nl

Reageer op artikel:
Neem een kijkje in het adembenemende Nautilus Eco-Resort op de Filipijnen
Sluiten