Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe een gruwelijk gedetailleerd spel tot stand komt

redactie 20 mrt 2016 Entertainment

Games zien er tegenwoordig steeds realistischer uit en dat vinden wij super mooi. Maar hoe kan het dat de uitdrukkingen op de gezichten van personages zo ongeloofelijk gedetailleerd zijn? De nieuwe game Hellblade: Sensua’s Sacrafice is één van de games die er zo gruwelijk goed uit ziet dat je denkt dat je naar een film aan het kijken bent. Ze geven ons een kijkje achter de schermen en laten ons zien hoe het gezicht van Sensua precies tot stand komt.

Met de meest geavanceerde techniek op het gebied van games brengen de makers van het spel het gezicht van een actrice in beeld. Alles wat zij doet kan in real-time in de gamewereld getoond worden. Het spel zelf draait om een Celtische mythe. Sensua is een krijgster die door een heftige gebeurtenis in een psychose raakt. Ze moet constant duivelse vijanden van zich afslaan en ervoor zorgen dat ze haar geest niet compleet kwijtraakt.

Omdat het zo’n heftig spel is vergt dat veel van de actrice die Sensua speelt. Door middel van schreuwen, huilen en heftige monologen met zichzelf wordt de door psychose en verdriet getroffen Sensua zo goed mogelijk in beeld gebracht. In kwaliteit gaat een hoop tijd zitten en dat begrijpen we heel goed. Hou het spel dus in de gaten en tot de tijd dat hij uitkomt kan je het vakmanschap van de makers waarderen.

Reageer op artikel:
Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe een gruwelijk gedetailleerd spel tot stand komt
Sluiten