Nederlandse stellen duiken gemiddeld slechts drie keer per maand het bed in

Redactie 15 jan 2018 Entertainment

Nederlanders kampen met de seksdrive van een panda. Het veel gehoorde gemiddelde van ‘twee keer per week’ blijkt kant en klare bullshit te zijn. Althans, als we de resultaten van de Monitor seksuele gezondheid moeten geloven. De meeste stellen hebben maar drie keer per maand tijd voor een goed gretig potje rampetampen.

Het onderzoek is gebaseerd op een representatieve steekproef onder 17 duizend Nederlanders tussen de 17 en 80 jaar. Daaruit is op te merken dat Nederlanders het over het algemeen wel prima vinden dat hun seksleven op een pauzestandje staat. Hoe seksueel actief mensen zijn, hangt af van leeftijd en lichamelijke gezondheid.

De groep tussen de 25 en 39 jaar levert de meeste bedprestaties. Hiervan deelde 85 procent het laatste half jaar een bed met iemand. De 70-plussers doen het daarentegen ook wel redelijk, maar liefst 62 procent is nog wel in voor een wipje.

Singles actiever
Ook zijn singles seksueel actiever dan de mensen met een vaste partner. Uiteraard leveren onder andere apps als Tinder en Happn hier een mooie bijdrage aan. Uit het onderzoek blijkt dat 22 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen het afgelopen halfjaar keihard met elkaar het bed in zijn gedoken na een burgerlijk avondje kennismaken.

De onderzoeksresultaten laten zich lastig vergelijken met vijf jaar geleden, omdat de steekproeven er toen anders aan toe gingen. Wel lijkt het inmiddels een hype dat mensen in een vaste relatie minder seks hebben. Vorig jaar bleek uit een steekproef onder 20 duizend jongeren dat tieners steeds later beginnen aan seks. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat zowel jongeren als volwassenen minder seks hadden dan vijf jaar eerder.

Ook in Amerika minder
Maar niet getreurd. Nederland is niet het enige land wat laag scoort. Uit een grootschalig Amerikaans onderzoek, uitgevoerd door de San Diego State University en de Widener University, bleek vorig jaar dat Amerikanen aan het begin van dit decennium gemiddeld zeven keer per jaar minder seks hadden ten opzichte van het begin van de jaren negentig.

Waarom wij de bedpraktijken van een panda overnemen is niet bekend. Wel zijn de seksuologen van mening dat we steeds meer bezig zijn met sociale media of Netflix, waardoor een potje stomend hete seks erbij inschiet. Maar ach, je Facebook up-to-date houden heeft toch ook prioriteit.

Bron: AD.nl

Reageer op artikel:
Nederlandse stellen duiken gemiddeld slechts drie keer per maand het bed in
Sluiten