Deze Nederlandse jongen won 10.000 dollar met PES 2017

Redactie 17 mrt 2017 Entertainment

Het mag inmiddels geen geheim meer zijn: als je heel erg goed bent in een bepaalde game, dan kun je daar flink wat geld mee verdienen. In deze wereld van eSports zie je steeds meer en meer games die hun deuren openen voor gamers met skills.

Jaarlijks worden er WK’s gehouden voor Call of Duty, zijn er enorm grote toernooien waarin games als League of Legends en Dota 2 voor een publiek van duizenden gamers in stadions worden gespeeld en heb je een grote professionele scene in de wereld van Fighting Games, zoals Tekken en Street Fighter.

Als we kijken naar de meest populaire sport van Nederland, dan zien we op het gebied van voetbalgames dat er ook steeds meer mogelijkheden zijn. Zo is er voor de game FIFA 17 inmiddels een eDivisie, waarin 18 gamers uitkomen voor hun club en tegen elkaar strijden. Maar minstens zo interessant is hetgeen dat nu gebeurt met de tegenhanger van FIFA 17: PES 2017. Die heeft de zogenaamde PES League. Een competitie waarin je eerst op nationaal niveau speelt, waarna de beste spelers zich kwalificeren voor grote internationale toernooien om daar te strijden voor het grote geld. Én voor de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de grote finale in Cardiff. Daar wordt rond de Champion’s League-finale een episch toernooi gehouden met vele honderdduizenden dollars aan prijzengeld.

FHM-PEs-League

Iedereen kan mee doen
Het mooie aan deze PES League is dat iedereen mee kan doen. De ontwikkelaar van de game, Konami, heeft namelijk een speciale PES League-versie van de game vrijgegeven. Daarmee heb je een paar van de beschikbare topteams en kun je je online in de kijker spelen. En als je dan het gevoel hebt goed genoeg te zijn, dan raden we je zeker aan om je in te schrijven voor de kwalificatietoernooien die binnenkort worden gehouden. Deelname is gratis, en naast het feit dat je kunt zien of jouw skills een beetje matchen met de rest van Nederland, leert ervaring ons dat de sfeer op dit soort events gewoon heel erg goed is.

De PES League bestaat uit twee seizoenen. Het eerste seizoen is in Europa inmiddels gespeeld en het hoogtepunt daarvan vond plaats in Barcelona. Daar speelden de beste spelers van het eerste seizoen tegen elkaar, waarbij de beste vier spelers zich kwalificeerden voor de finale in Cardiff. Onder dit bonte gezelschap: de Nederlander Eldridge O’Niel. Een gewone jongen die plezier heeft in het spelen van PES 2017. En deze jongen wist het gewoon te schoppen tot de finale. Weliswaar verloor hij daar, maar met een finaleplaats op zak en een winstpremie van 10.000 dollar is het het zeker waard geweest. Wij namen de tijd om hem uitgebreid te spreken.

FHM-PES-League2

Succes om aan te werken
Zijn succes is hem duidelijk niet in de schoot geworpen. Al sinds 2005 doet hij mee aan verschillende toernooien. Zijn beweegreden was duidelijk: als er wat geld viel te verdienen, deed hij graag mee. Het is echter pas serieus geworden toen hij in 2013 Nederlands kampioen werd. Sinds die overwinning kwam Eldridge zijn naam steeds vaker naar voren. Op nationale en internationale toernooien deed hij altijd goed mee, maar de echte doorbaak ontbrak nog.

Waarom het nu dan wel is gelukt? Het is een combinatie van de ervaring die hij op voorgaande internationale toernooien heeft opgedaan, en het feit dat er meer rust in zijn leven is. Eldridge heeft een gezonde balans gevonden tussen deelnemen in eSports en het hebben van een relatie. Sterker nog, zijn vrouw is zelfs in verwachting op dit moment.

Zijn bestemming voor zijn prijzengeld is dan ook een verstandige. Geen dikke nieuwe tv, dure schoenen of een leuk tweedehands autootje. Nee, zijn geld gaat naar zijn kind.

Toch is dit nog maar het begin van zijn avontuur. Over een paar maanden vindt de Champion’s League Finale plaats, en dan heeft hij echt een flinke uitdaging met de PES League finale. Hij is er mentaal klaar voor en heeft vertrouwen in zijn eigen kunnen. Hij ziet zichzelf wel als kanshebber op de hoofdprijs, maar als hij uiteindelijk derde zou worden is hij ook dik tevreden.

FHM-PES-League3

Tot slot vroegen we Eldridge waarom iedereen zich nu moet aanmelden voor de PES League?

‘PES is weer aan het groeien. Qua gameplay heeft het grote stappen gemaakt en daarnaast is ook het prijzengeld vertienvoudigd ten opzichte van het vorige seizoen. Je hebt de finale van de PES League, waar voor het grote geld gespeeld wordt, totale prijzengeld is 550.000 dollar. Tot slot heeft Nederland een hechte PES-community, bijna alle PES League-spelers door heel Nederland kennen elkaar en zijn ondertussen vrienden van elkaar geworden.’

Ben je er klaar voor? Geef je dan hier op voor de PES League en laat zien dat jij de beste voetbalgamer van Nederland (en hopelijk de wereld) bent.

Tekst: Jelle van Es

Reageer op artikel:
Deze Nederlandse jongen won 10.000 dollar met PES 2017
Sluiten