Nederland stoot België van de troon als bierland numero uno

Redactie 23 jun 2015 Entertainment

Zo, is dat even lekker nieuws op de dinsdag. Volgens de immer betrouwbare krant De Telegraaf owned Nederland tegenwoordig op biergebied. Op brouwgebied, om precies te zijn. Tegenwoordig telt ons land 312 brouwers van het hemelse goud. Onze zuiderburen, de Belgen, waren altijd de fiere koploper. Maar nu niet meer, want de Belgen komen niet verder dan 263 bierbrouwers. Ha!

Bovendien neemt het aantal brouwerijen toe in ons land. Dus die koppositie gaan we voorlopig niet meer afstaan. Als het niet met voetbal lukt, dan maar met bier! Minstens zo prestigieus. Volgens Jan Rumes, de voorzitter van de Belgische nationale vereniging van bierproevers Zythos, is het een spannende strijd. ‘Het is fijn dat we eindelijk wat concurrentie hebben. In beide landen is het speciaalbier razend populair en neemt het aantal brouwerijen en mensen die een brouwerij huren voor het maken van een eigen biertje toe.’

Maar wat is dan de reden dat er in België voor het eerst minder wordt gedronken? ‘Wij kiezen voor een speciaalbiertje. Daar drink je minder van, het is voor de fijnproevers,’ aldus de voorzitter van de bierproeversbond. Hij weet het mooi te vertellen, maar eigenlijk zegt hij gewoon dat de Belgen niet doorzuipen. Hup Holland!

Reageer op artikel:
Nederland stoot België van de troon als bierland numero uno
Sluiten