Nederland gaat lekker op de Spelen: Wüst pakt goud op 1500 meter!

Redactie 12 feb 2018 Entertainment

Jajajaaaa, ze flikt ‘t! Powervrouw Ireen Wüst sleept voor de vijfde keer achter elkaar een gouden plak op de Olympische spelen binnen. Dat zet haar op ‘n totaal van tien olympische medailles en maakt haar de succesvolste schaatser van de mannen én vrouwen ooit op de Olympische spelen. Tja, is al dat schaatsen naar ons werk over de Amsterdamse grachten toch niet voor niks geweest.

Vanmiddag veroverde de 31-jarige topschaatser én beeldschone brunette op de 1500 meter goud met ‘n tijd van 1.54,35. De Japanse favoriete Miho Takagi kon in de veertiende en laatste rit net niet onder de tijd van Wüst duiken en eindigde als tweede: 1.54,55. Marrit Leenstra behaalde brons met een tijd van 1.55,26.

Dat Nederland lekker gaat kunnen we zeker wel stellen. Eerder dit weekend fixte Sjinkie Knegt op de 1500 shorttrack ‘n zilveren medaille en wisten Carlijn Achtereekte, Ireen Wüst en Antoinette de Jong ’t het complete podium te veroveren.

Ook onze Sven Kramer kreeg het voor elkaar om zijn derde gouden olympische medaille op de 5000 meter binnen te slepen. Momenteel staan we met ons kikkerlandje op de tweede plek in de medaillespiegel. Trots!

Foto’s: Pixabay

Reageer op artikel:
Nederland gaat lekker op de Spelen: Wüst pakt goud op 1500 meter!
Sluiten