Navy SEAL wordt 27 keer neergeschoten, overleeft en doet nu mee aan de loodzware Ironman triatlon

luc 3 apr 2015 Entertainment

Een Navy SEAL die 27 keer werd neergeschoten en nog steeds zijn pistool wist te trekken en daarbij twee vijandelijke strijders doodde, traint nu om een halve Iron Man-triatlon te lopen ter ere van zijn collega-veteranen. Mike Day vertegenwoordigt de in Dallas gevestigde Carrick Brain Centers, waar hij werd behandeld voor PTSS acht jaar nadat hij een vuurgevecht overleefde in Irak. 

In 2007 werd Day 27 keer geraakt door vijandelijk vuur, nadat hij de eerste van zijn SEAL team was die een ruimte inging waar vier vijandelijke strijders zaten te wachten. Day slaagde erin om twee vijandelijke strijders met zijn pistool te doden voordat hij bewusteloos werd geslagen door een granaat die op minder dan 10 meter afstand explodeerde. Elf schoten raakte Day’s body armor, terwijl de andere 16 hem verwondden.

Toen Day een minuut later wakker werd stond hij zelf op en liep hij met zijn verwondingen naar de medische helikopter. Hij werd neergeschoten in beide benen en armen, evenals in zijn billen en scrotum. Hij zei dat een schot in zijn buik hem ook een colostoma zak voor een jaar bezorgde, en zijn linkerduim moest bijna geamputeerd worden. Day’s Ribben werden ook gebroken en hij leed kneuzingen aan zijn longen nadat zijn kogelvrije vest zo vaak werd geraakt. Gelukkig misten de kogels al zijn vitale organen.

Na een verblijf van zestien dagen in het ziekenhuis, waar hij 25 kilo verloor, werd Mike bekroond met de Purple Heart. Mike, die 20 jaar heeft doorgebracht bij de SEALS, kreeg ook de eervolle Zilveren en Bronzen Ster toebedeeld. Toch is de missie van zijn leven nog niet over. Hij wilt nu graag zorgen voor zijn verwonde broeders en zusters.

Day heeft tot nu toe $68.585 opgehaald. Zijn doel is om $75.000 op te halen voor het centrum dat gespecialiseerd is in het werken met verwonde krijgers evenals kinderen met ernstig hersenletsel. Daarom neemt Mike nu deel aan de half-Ironman, een 112 kilometer lange triatlon in Florida volgende maand. Held!

Reageer op artikel:
Navy SEAL wordt 27 keer neergeschoten, overleeft en doet nu mee aan de loodzware Ironman triatlon
Sluiten