Navy Seal sterft op heldhaftige wijze na vuurgevecht met 100 IS-strijders

redactie 23 jun 2016 Entertainment

Op 3 mei dit jaar kwam Navy Seal Charles Keating IV om het leven tijdens een hevig vuurgevecht met IS-troepen. Nu, eind juni, heeft het Amerikaanse leger bekend gemaakt dat Charles tijdens de fatale confrontatie uitermate heldhaftig heeft gehandeld, en geeft hem postuum een Silver Star, een van de hoogste militaire onderscheidingen van de VS.

Keating was deel van een team van militaire adviseurs die Koerdische troepen assisteerden. Handig om te weten: special forces-soldaten houden zich niet enkel bezig met vechten en verkenningen, maar ook met het opleiden van buitenlandse legereenheden.

Op 3 mei werd een groep van twintig Navy Seals belaagd door 100 IS-soldaten die met trucks, bulldozers en zware bewapening op hen af stormden. Als Charles Keating er niet was, was het met zijn collega’s een stuk slechter afgelopen. In een poging hun leven te redden, sprong Charles, wiens wapen blokkeerde, in de bres voor zijn maten. Terwijl hij door tientallen terroristen onder vuur werd genomen, rende hij terug naar hun voertuig om extra wapens en munitie te halen. HIj greep zijn sniper rifle, begaf zich naar een hoger gelegen punt in de omgeving en schoot zijn magazijn leeg op de jihadi’s.

Omdat hij geen kans zag om genoeg dekking te zoeken, werd hij geraakt door een vijandelijke kogel. Zijn collega’s wisten hem weg te slepen en naar een chopper te brengen, maar zodra de heli de lucht in ging, vatte die vlam. In de chaos van de strijd, de brandende heli en de daarmee gepaard gaande vertraging, stierf Keating nog voor hij medische hulp kon krijgen.

Wij betuigen diep respect aan deze man, die in een verre brandhaard duizenden kilometers bij zijn huis vandaan in de bres sprong voor zijn kameraden, zich op heldhaftige wijze blootstelde aan automatische geweren, mortieren, granaten en vuur, en dat helaas met de dood moest bekopen. Charles, we salute you!

Reageer op artikel:
Navy Seal sterft op heldhaftige wijze na vuurgevecht met 100 IS-strijders
Sluiten