Nate Diaz verslaat Conor McGregor in bloederige titanenstrijd

redactie 7 mrt 2016 Entertainment

We begon langzamerhand het idee te krijgen dat Conor McGregor onverslaanbaar was, maar daar heeft Nate Diaz afgelopen zaterdag hardhandig verandering in gebracht. De Amerikaan die ook qua trash talk mee kon komen met Conor bleek toch een maatje te groot. Het spektakel duurde uiteindelijk een minuut of tien, maar dat waren wel tien minuten waar iedere UFC fan zijn vingers bij aflikte.

Na de eerste ronde leek er weinig aan de hand voor The Notorious. Met een paar flinke uithalen had de Ier, die voor dit gevecht twee gewichtsklasse omhoog moest, het gezicht van Diaz flink bewerkt. Al bloedend ging de Amerikaan na vijf minuten met zijn trainers in overleggen hoe ze de ontketende McGregor konden stoppen. Het antwoord bleek duidelijk en dat was gewoon vol op de aanval gaan. Nate knalde de tweede ronde uit de startblokken en deelde een paar rake klappen uit. Conor probeerde met wat intimidatie trucjes nog om zijn tegenstander uit het ritme te halen, maar dat bleek tevergeefs. McGregor gaf na afloop aan dat hij niet verstandig genoeg met zijn energie was omgegaan. Een minuut voor het verstrijken van de tweede ronde kreeg hij daarvoor de rekening gepresenteerd. Toen het gevecht naar de grond ging legde Diaz zijn opponent in de stevige klem en Conor kon niet anders dan aftikken.

Na afloop was de normaalgesproken zo grof gebekte Ier een stuk nederiger. Hij baalde ervan dat Diaz het net even wat slimmer speelde. Het liefste zou hij weer terug zakken naar de featherweight divisie om daar Aldo, die maar wat blij was dat Conor eindelijk verloren heeft, in elkaar te trappen. Ondanks dat zijn ego een deukje heeft opgelopen kunnen we dus gewoon verwachten dat Conor terugkomt zoals we gewend zijn. Met een grote bek en heel veel keiharde stoten. Dat hij een goede winnaar is wisten we al en nu zien we ook dat hij een goede verliezer is. Baas.

Check hieronder de hele wedstrijd

Mooi momentje tussen McGregor en Holly Holm. De titelverdedigster bij de vrouwen wist in de vijfde ronde van haar titelgevecht niet te ontsnappen uit een wurggreep van Miesha Tate en moest daardoor de riem inleveren. De grote verliezers van de avond zochten elkaar even op na de wedstrijd. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen.

Reageer op artikel:
Nate Diaz verslaat Conor McGregor in bloederige titanenstrijd
Sluiten