NASA-ingenieur prankt dieven met een glitterbom

redactie 23 dec 2018 Entertainment

Mark Robert heeft een jaar over zeven gewerkt aan de marsrover Curiosity voor NASA. Tegenwoordig gebruik hij zijn zieke skills voor allerlei retevette uitvindingen, zoals deze glitterbom. 

De video waarin Mark een stel pakjesdieven op de hak probeert te nemen is in een paar dagen tijd al bijna 25 miljoen keer bekeken. Eerder ontwierp hij al eens een dartbord voor slechte verliezers. Ieder dartpijltje dat je naar zijn bord gooide belandde namelijk in de roos.

Vier smartphones

Doordat een stel boeven telkens zijn pakjes gingen stelen, bedacht hij een masterplan. Het kostte hem zes maanden tijd om de ultieme glitterbom te ontwikkelen, maar dan heb je ook wel echt een bazenprank. De bom ziet eruit als een doodnormaal postpakketje, maar niets is minder waar. In de doos ziet een heel mechanisme die alles behalve simpel is. Mark borg vier smartphones op in het pakketje zodat alles goed gefilmd zou worden. Daarnaast zat er ook een gps in om het pakketje te tracken. De beelden werden overigens direct na de boem in een cloud gedropt.

Scheetspray

Om het allemaal nog erger te maken monteerde Mark een scheetspray in zijn uitvinding. Iedere vijf seconden verspreidt de spray een smerig luchtje. Zo zal de dief het pakketje niet zo snel van dichtbij gaan bekijken, want het meurt als een gek.

Reageer op artikel:
NASA-ingenieur prankt dieven met een glitterbom
Sluiten