NASA biedt €16.500 om 60 dagen in bed te liggen

redactie 31 mrt 2019 Entertainment

Iedereen heeft vast wel eens zo’n momentje gehad; de wekker gaat veel te vroeg en het liefst zou je nog dagenlang blijven liggen. Probleem is dat er brood op de plank moet dus met tegenzin sleep je jezelf weer op weg naar werk. NASA heeft nu de oplossing: 60 dagen in bed liggen ruften in ruil voor het schappelijke bedragje van €16.500.

Voor dit bedrag moet je dan 60 dagen in een speciale centrifuge liggen. Op die manier wordt gesimuleerd hoe het menselijk lichaam reageert op een periode zonder zwaartekracht. Addertjes onder het gras? Je moet tussen 25 en 55 jaar oud zijn, gezond zijn en Duits spreken want het experiment vindt plaats in Duitsland.

Niet de eerste keer voor NASA

NASA voert wel vaker dit soort experimenten uit. Het effect van gewichtloos leven werd bijvoorbeeld ook getest in het International Space Station (ISS). In totaal ben je 89 dagen kwijt aan het experiment. Naast het 60 dagen in bed liggen zit er namelijk nog een periode van vijf dagen ingeroosterd ter oriëntatie en 14 dagen rust. Op het eind wordt je dan vergeleken met kandidaten die geen gewichtloosheid hebben ervaren.

Reageer op artikel:
NASA biedt €16.500 om 60 dagen in bed te liggen
Sluiten