MV Agusta komt met gruwelijke limited edition in vorm van F4 Claudio

Redactie 25 okt 2018 Machines

Als het Italiaanse MV Agusta van de tekentafel komt met een ontwerp voor een motor, dan zorgen zij altijd voor hoge verwachtingen. Met de MV Agusta F4 Claudio weten ze die eens te meer keihard waar te maken.

Het is een limited edition en een ode ter nagedachtenis aan Claudio Castiglioni. Hij was degene die eind van het vorig millennium het vege lijf van het merk redde. De Italiaan is een legende in de motorwereld, zo speelde hij ook een rol in de successen van bijvoorbeeld Ducati en Husqvarna, maar MV Agusta bracht hem de meeste lol. Niet meer dan logisch dat er een motor voor hem wordt gebouwd.

MV Agusta F4 Claudio
Foto: MV Agusta

Het is gelijk het laatste F4 model, die wordt vervangen door een compleet nieuw model. Maar niet voordat er eerst nog een speciaal exemplaar uit de fabriek komt gereden. De F4 Claudio is qua techniek gebaseerd op de F4 RC, waarmee MV Agusta deelneemt in het WK Superbike kampioenschap. Wie van carbon houdt is aan het goede adres, want de F4 Claudio bestaat bijna louter uit carbon. De motor levert 205 pk (212 pk in racestand) bij 13.450 toeren en dat met een gewicht van 175 kilo. Exacte specs zijn nog niet bekend, maar je hoeft geen natuurkundeprofessor te zijn om te realiseren dat deze als een raket over het asfalt schiet.

Zoals gezegd is dit een limited edition. Er worden dan ook maar 200 exemplaren gemaakt van de brute tweewieler. Prijzen worden bekendgemaakt op de jaarlijkse EICMA beurs in Milaan. Dat wordt sparen, papi.

Reageer op artikel:
MV Agusta komt met gruwelijke limited edition in vorm van F4 Claudio
Sluiten