Muziekreleases: deze vette platen komen vandaag uit

redactie 16 nov 2018 Entertainment

Het najaar is een heerlijke tijd voor de muziekliefhebber. Veel artiesten brengen net voor de feestdagen nieuw werk uit. Het is ook ideaal weer om lekker binnen muziek te draaien terwijl het buiten giet. Of je het nou op vinyl, cd of op Spotify luistert, deze albums zijn vanaf vandaag beschikbaar. En er zit mooi spul tussen. 

Mumford and Sons – Delta

Het langverwachte nieuwe album van Mumford and Sons. Het klinkt weer bijzonder chill, de ideale soundtrack voor een gure herfstavond. De banjo wordt wel een beetje gemist, maar je kan natuurlijk niet alleen maar hetzelfde blijven doen. Dit is een mooi nieuw hoofdstuk voor de band.

Smashing Pumpkins – Shiny and Oh So Bright, Vol. 1

Deze plaat is lekker old school. Voor de mensen die niet zo bekend zijn met de muziek van de band, is dit een aangename kennismaking. De titel impliceert dat er nog meer moet komen, wij hopen mee.

Mark Knopfler – Down the Road Wherever

Hier zijn wij heel enthousiast over. De gitarist en zanger van Dire Straits is het songschrijven niet verleerd. Zijn nieuwe album klinkt vertrouwd en toch ook weer vernieuwend. Een fraai staaltje muziek. Deze plaat klinkt als Mark’s meest Dire Straits achtige plaat sinds On Every Street (laatste studio album van Dire Straits).

Tom Petty & The Heartbreakers – The Best of Everything

Oké, het is niet echt nieuw, want helaas is Tom Petty onlangs overleden. Dat het een gemis is, blijkt ook uit deze verzamelaar. Hij heeft een paar geweldige pareltjes gemaakt, waarvan onderstaande song misschien nog wel de allermooiste is.

The Rolling Stones – Voodoo Lounge Uncut

De nieuwe live-set van de rollende stenen laten onze muzikale hartjes harder kloppen. Dit zijn vette live-opnames van de Voodoo Lounge tour in 90’s. Het bewijst nog even dat deze iconen ook live retegoed zijn.

Anderson .Paak – Oxnard

Natuurlijk mag deze hip-hop release ook niet ontbreken. Samen met een hele bende gastartiesten is dit een interessant album geworden met name de track met Q-Tip is dik.

Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles

Ja, je leest het goed. The Dutch Eagles is een coverband die behoorlijk succesvol is. Samen met de 74-jarige Boudewijn de Groot weten ze 1 van de mooiste Nederlandstalige platen van 2018 te maken. Afgelopen week dook De Groot op in allerlei kranten, DWDD en was hij trending op Twitter. Age is just a number.

Eelke Kleijn – Moments Of Clarity

Dit alweer het derde album van de Nederlandse DJ/Producer en film composer Eelke Kleijn. Het talentje weet weer een orenstrelend album te maken. Tip: draai dit tijdens het reizen in de auto/bus/trein om onderweg heerlijk tot rust te komen.

Reageer op artikel:
Muziekreleases: deze vette platen komen vandaag uit
Sluiten