Musk verandert de toekomst – alweer

Redactie 1 mei 2017 Machines

Wat moet de wereld toch mooi zijn als je Elon Musk bent. Stinkend rijk, succesvol, invloedrijk en altijd een visie paraat – alsof het leven een simpele game is waaraan nog genoeg gesleuteld kan worden. Als Musk zin heeft om de ruimte in te gaan, komt hij gewoon even met een bedrijfje dat dit mogelijk moet maken. Als Musk een webshop wil, dan wel de grootste van de hele wereld. En als Musk zich irriteert aan het verkeer, komt hij vervolgens met een ‘ideetje’, wat dan weer heel onze kijk op weg & wagen voor het eerst in eeuwen weer verandert.

Het plan van Musks ‘Boring Company’ komt neer op het aanleggen van ondergrondse tunnels, onder de snelwegen. Auto’s kunnen zich makkelijk naar beneden laten zakken via een soort lift die de weg en de ondergrondse tunnels aan elkaar verbindt. Hierbeneden hoef je niet zelf te rijden, maar verloopt alles geautomatiseerd.

Hij moet het wel nog even uitvoeren, maar dat zal geen probleem worden. Musk is ongevoelig voor problemen – of hij verzint wel een machine die het probleem verhelpt.

 

 

 

Reageer op artikel:
Musk verandert de toekomst – alweer
Sluiten