Barbaarse sociale hiërarchie in een meedogenloze cultuur in dramafilm Mudbound

Redactie 30 okt 2017 Entertainment

Netflix heeft zijn abonnementen met een eurootje verhoogd, maar dat vinden wij eigenlijk helemaal niet erg. Die extra euro per maand vergeten wij met moordende snelheid door alle toffe nieuwe releases die de online film- en seriebibliotheek ons op een zilveren blaadje aanbiedt. Ook nu komt Netflix met een veelbelovende dramafilm.

Mudbound vertelt het verhaal van twee mannen die terugkeren naar huis vanuit de Tweede Wereldoorlog. Jamie McAllan is er daar een van, een blanke charmante jongen die gekweld wordt door zijn verleden. De ander is Ronsel Jackson, die absolute heldendaden verricht heeft in de oorlog en uit een Afro-Amerikaanse familie komt. De mannen willen op een boerderij gaan werken in het landelijke Mississippi Delta, waar ze oog in oog komen te staan met de snijdende strijd rondom racisme en waar ze ook extra hard de mentale klap krijgen waar de oorlog hen mee getekend heeft.

Met een indrukwekkende cast waar onder andere Jonathan Banks (Breaking Bad, Better Call Saul) en soulzangeres Mary J. Blige in spelen, belooft dit drama er een van formaat te worden. Vanaf 17 november ook op jouw Netflix-scherm.

Foto: Netflix/YouTube

Reageer op artikel:
Barbaarse sociale hiërarchie in een meedogenloze cultuur in dramafilm Mudbound
Sluiten