Mr. Polska over Lowlands, rukken en chillen met Pharrell

Redactie 17 feb 2015 Entertainment

De kleine Poolse rapper released vandaag zijn nieuwe album $NOLLER. FHM ging vodka klappen met de kleine grote man van Nouveau Riche en sprak met hem over zijn nieuwe album, Pokémon, de beste rapper, afwerpende vruchten, Ravotten, Frans Duijts, Kanye West, man van het volk, macht, Lowlands, rukken, naaien, Expeditie Robinson, genaaid worden, de mooiste vrouwen van Nederland, XTC, rucola, ass, karper eten met kerst en chillen met Pharrell.

Afwerpende vruchten
De kracht van Nouveau Riche is dat wij onze shit zo hard door mensen hun strot douwen dat ze niet meer om ons heen kunnen. We proberen de grenzen op te zoeken van muzikaliteit en verschillende genres bij elkaar te brengen. Nu begint dat echt zijn vruchten af te werpen. Ravotten, mijn laatste single, doet het nu hartstikke goed op de radio. Jebroer, Stepherd en Skinto staat op nummer drie in België. Echt heel mooi om te zien dat het harde werken zich eindelijk uitbetaalt.

De beste rapper
Ik ben niet de beste rapper van Nederland. Die titel zou ik eerder aan Fresku, Sticks of Jiggy Djé geven. Ik heb geen sicke stem van een nachtegaal. Maar ik en de anderen bij Nouveau Riche zijn keiharde werkers. We kunnen muziek maken en we snappen hoe het werkt.

Pokémon
Een tijd lang was onze populariteit te meten aan YouTube-views. Volgens mij heb ik bij elkaar iets van 50 miljoen views op al mijn videoclips. Dat zette zich niet altijd om in airplay. Dat we nu op de radio worden gedraaid is nieuw. Onze muziek is inmiddels ook wel wat geëvolueerd. Net als Pokémon. Charmander wordt Charizard, weet je wel. Het is wat volwassener geworden. Iets minder herrie.

Geen eendagsvlieg
Wat gaan we doen? Hoe gaan we dat verpakken? Wat voor kleur krijgt het? Wat voor geluid krijgt het? Wat voor gevoel moet het bij de mensen oproepen? Dat heeft aan het nieuwe album het meeste energie gekost. Voor mij moet het kunst zijn. Het moet een mix zijn van uitdagend en geschikt voor het grote publiek. Ik denk dat we daar met dit album echt heel goed in geslaagd zijn. Dat we weer een nieuwe sound neerzetten en laten zien dat we geen eendagsvlieg zijn.

Ravotten
Ik heb wel eens gedacht: ‘tyf maar op met dit nummer’. Ravotten was echt fucking zwaar om dat nummer te maken. Ik ben er zeker een jaar mee bezig geweest. Deze versie is denk ik de zevende versie. Telkens weer verschillende drops, coupletten en refreinen. Sommige nummers zijn net een kindje dat je aan z’n hand naar school moet brengen. Andere nummers zeg je gedag en die fietsen zo zelf naar school en gaat het goed. Ik voelde gewoon dat ik niet moest opgeven met dit nummer. Als ik zie wat dit nummer uiteindelijk doet dan ben ik daar heel blij mee.

Frans Duijts
Ik hoorde zijn stem en toen wist ik gelijk dat ik met hem wilde samenwerken. Frans Duijts is de realest. Hij staat elke dag weer vroeg op om te werken bij een sloopbedrijf. Een echter mens dan hem ga je niet vinden. Op Discodochter ben ik misschien wel het meest trots. Af en toe maak je nummers waar je zelf versteld van staat, bijna magie.

Man van het volk
Ik zie mezelf ook een beetje als een man van het volk. Ik probeer dicht bij de mensen te blijven. Maar hoe bekender je wordt, hoe moeilijker het wordt om met beide benen op de grond te blijven of een muur om jezelf heen te bouwen. Als je je fucked up of afstandelijk gaat gedragen dan ben je zo de touch met de mensen kwijt.

Kanye West
Ik zou heel graag nog een keer met Kanye West willen samenwerken. Hij is iemand die niet bang is om alle shit over zich heen te krijgen omdat hij nieuwe dingen uitprobeert. Er moet altijd iemand zijn die de deur opentrapt. De mensen die daarna door de deur heen wandelen hebben altijd meer profijt dan degene die de deur heeft opengetrapt. Kanye West heeft niet alleen op muzikaal vlak veel deuren opengetrapt, maar ook op het gebied van mode, videoclips, films en kunst. Daar heb ik heel veel respect voor. Hij durft zichzelf elke keer weer te vernieuwen.

Macht
Het grootste publiek waarvoor ik heb opgetreden was denk ik tijdens Koningsdag op een feest van Slam FM. Er waren fuck-ing veel mensen, wel meer dan 25.000. Het is zo vet om zo’n massa tegelijkertijd met je mee te krijgen. Ik snap wel dat sommige wereldleiders zichzelf helemaal verliezen in hun macht. Zij staan op het allergrootste podium van de wereld. Af en toe staan er ook presidenten op dat podium die daar niet mee om kunnen gaan.

Lowlands
Lowlands is al een paar jaar een kwestie. Veel mensen en verschillende media zeggen dat ik daar moet staan. Het lijkt een beetje alsof zij mij niet willen. Ik weet niet wat er aan de hand is. Maar ik weet van mijzelf 100% zeker dat als ik op Lowlands sta dat fucking dak eraf gaat. Misschien moet ik mijn strepen nog meer verdienen. The Opposites zijn ook acht jaar bezig geweest om op Lowlands te komen. Het is een beetje alsof je al fucking lang een chick wilt neuken. Heel lang heb je je best gedaan om bij haar in bed te liggen en als je er dan ligt, dan ga je helemaal tekeer. Ik zou er heel graag willen staan, maar als het niet gebeurt dan niet, ik ga er niet om huilen.

Rukken
Ik ben er zelf mee gestopt omdat dat voor mij beter werkt. Ik heb nu betere bedprestaties dan toen ik nog pagga sloeg. Seks doe je lichamelijk maar je bent geestelijk bezig. Als je te excited bent dan is het na drie stoten klaar. Porno kijken en aftrekken fokte mijn mentale seks game op. Toen ben ik bewust gestopt. Je kan twee dingen doen als je geil bent: jezelf in elkaar slaan of je gaat achter de chicks aan. Je wilt je ook een man voelen toch. Dat als je een lekker wijf ziet en denkt: dat is een lekker wijf, ik wil haar palen, dat je je best gaat doen ervoor. Als jij continu aan het lozen bent, dan verdwijnt dat hongerige gevoel.

Naaien
Het blijft maar seks. Maak je er niet te druk om. Je moet voor jezelf kijken welk standje je langer kan volhouden dan de ander. Probeer allemaal shit uit. Woon die kut helemaal uit. Prop ‘m helemaal van links naar rechts, van voor naar achter en boven naar onder. Raak elke wand in die kut aan. Dan kom je er vanzelf wel achter wat wel en niet werkt en welk standje je moet bewaren voor het einde. Ik vind het persoonlijk bijvoorbeeld nog steeds moeilijk als een chick op me zit. Dan heeft zij de controle en de macht. Dan moet ik mij echt sick focussen.

Mooiste vrouwen van Nederland
Georgina Verbaan is mijn nummer één. Ze is zo’n schattig en lief meisje. Ik zag ooit in een interview dat ze best wel een pittig leven heeft gehad. Interessante dame. Ze moet weten dat ze er nog steeds mag zijn. Dat er in Nederland in elk geval een Poolse man is die haar de mooiste vindt. Victoria Koblenko zet ik op twee. Ze heeft een goede Oost-Europese kop, is pittig en vind haar echt een tijger. Ik vind haar sexy omdat ze zo zelfbewust is. Je kan goede gesprekken met haar voeren, maar ook een fles vodka klappen en waarschijnlijk weet ze ook wel tekeer te gaan als die fles op is. Yolanthe zet ik op drie. Zij blijft een knaller he. Misschien wel de grootste spetter van de drie, maar zij hoort elke dag al dat ze de lekkerste is.

Expeditie Robinson
Het allerkutste van Expeditie Robinson was de verveling en de machteloosheid die je daar hebt met betrekking tot de mensen om jou heen. Als je het goed speelt kun je mensen manipuleren en dingen voor je laten doen. Maar uiteindelijk kan het heel anders lopen dan je zelf wil. Dat heb ik ook ondervonden. De laatste dagen dat ik daar zat was iedereen enorm paranoia. Iedereen deed heel geheimzinnig en mysterieus. Je moest heel erg opletten. Dat gevoel is fucked up man.

Genaaid
Ik ben aan het programma mee gaan doen om die titel op m’n naam te schrijven. Ik was er helemaal klaar voor. Heb alles van Bear Grylls gezien. Het is dan echt fucked up als je zo genaaid wordt. Ik heb dan wel geen enkele proef gewonnen, maar ik was altijd sick in de nek aan het hijgen van degene die het won. Vooral mijn snelheid en het vuur in mijn donder heeft mensen echt bang gemaakt denk ik. Niemand is je vriend daar. Maar ik had ook wel iets van Yo Freddie, Rick was net zo’n grote bedreiging als ik. Ik dacht dat we een team waren.

Rucola
Rucola vind ik zo’n sick duivels gedrocht. Ik snap niet dat rucola op de wereld bestaat. Ik denk dat dat een van de straffen van god is dat we dat moeten eten. Ik ontwijk rucola altijd.

XTC
Ik heb wel eens geëxperimenteerd. Er was een tijd dat ik en de jongens om mij heen in aanraking met drugs kwamen en dat uitprobeerden, met xtc bijvoorbeeld. Niet dat ik er verslaafd aan was, maar als ik het nam dan was ik er slecht aan toe. Je kon het gelijk aan mijn gezicht zien. Dan zeiden mensen ‘Haa Snoller, je was weer die huilende opa hoor, je zat daar weer als een wolf met clownsgezicht.’ Daar begon ik me voor te schamen dus ben ik er mee gekapt.

Ass
Wow, check die ass. Ik hou van ass ja, maar een te grote ass vind ik ook niet lekker. Boaz wil bitches met units, knallers en springkussens. Maar op gegeven moment wordt het na een bepaald level komt het bij mij in de categorie goor. Met tieten heb ik hetzelfde. Ik hou wel van goeie, volle tieten. Maar als het van die vadsige flappen vlees zijn dan vind ik het ook niet meer sexy. Zo’n dikke flaptiet vind ik niks. Ik heb ook wel seks gehad met vrouwen die geen tiet hadden. Echt niks. Maar dat vind ik ook wel moeilijk man. Het kan misschien een beetje verkeerd vallen wat ik nu zeg, maar dan had ik net zo goed met mijn neefje van twaalf in bed kunnen liggen.

Karper
Met kerst eten wij karper. Polen en Engeland zijn de enige landen die met kerst karper eten. Op kerstavond vasten wij door geen vlees te eten, alleen vis. Als je met kerst bij mijn familie in Polen zou zijn en je loopt s’ middags de badkamer in, dan zie je een karper zwemmen in het bad. Die karpers koop je levend in een aquarium in de supermarkt, net als kreeft. Daarna pleur je ‘m bij je thuis in bad, laat hem daar zwemmen en gaat misschien nog even met ‘m in bad liggen. Daarna maak je ‘m dood en bereid je de karper voor het avondeten. Het is een hele aparte smaak. Echt lekker.

Chillen met Pharrell
Boaz is onderdeel van het producerteam van Major Lazer. Hij gaat een keer in de drie maanden naar Amerika om met die mensen in de studio te zitten. Ik ging een keer langs in Amerika. Ik was helemaal kapot van het vliegen. M’n pinpas deed het niet, ik had geen geld op zak. Ik had alleen een adres. Nam Boaz ook z’n telefoon niet op. Stond ik daar middenin de nacht op het vliegveld. Helemaal stinked en kapot van die lange vlucht. Kom ik eindelijk bij hem in de studio aan. Ik loop naar binnen, doe de deur open zit Pharrell daar. M’n hartslag schoot omhoog. Cool blijven dacht ik, haha.

Snoller
Snoller is mijn bijnaam. Het staat voor de hoer die in mij schuilt. De man die van het leven houdt. Het is de titel die ik de afgelopen jaren heb gekregen voor hoe ik ben. Het is gewoon een geinige naam. Het is afgeleid van snol natuurlijk, maar dan met een eigen twist eraan. Ik heb mijn album zo genoemd omdat ik het echt master zou vinden als een belangrijk persoon als Willem-Alexander iets over mijn album gaat zeggen, dan vind ik het master als hij het woord snoller uitspreekt haha.


5 muziektips van Mr.Polska

1. Disclosure :  een artiest die mij heel erg heeft geïnspireerd voor mijn eigen album.
2. Boaz van de Beatz : mijn eigen producer. Werkt met de groten der aarde. 
3. Jack Ü : komen dit jaar met een nieuw album waar ik heel benieuwd naar ben. 
4. A$AP Ferg : een echte rapper. Gaat dit jaar grote stappen maken 
5. Sevdaliza : meisje uit Rotterdam. Maakt hele chille muziek.

$NOLLER is vanaf 13 februari verkrijgbaar via bol.com en iTunes

Beeld: Ilja Meefout
Tekst: Chris Riemens

Reageer op artikel:
Mr. Polska over Lowlands, rukken en chillen met Pharrell
Sluiten