Schrijfster ‘How to Murder Your Husband’ gearresteerd voor moord op echtgenoot

redactie 12 sep 2018 Entertainment

Zo’n 6 jaar geleden verscheen op de blog van schrijfster Nancy Crampton-Brophy het artikel How to Murder Your Husband. Dan doe je op zich nog niks fout. Hoewel het een ietwat vreemde titel is voor een blog, maar goed. Het wordt wel frappant als haar man Daniel Brophy op 2 juni dood wordt gevonden door studenten in de keuken van Oregon Culinary Institute in Portland, waar hij sinds 2006 werkte. Hoe verzin je het? 

De alarmbellen gingen helemaal af toen de schotwonden op moord wezen. De 68-jarige Nancy verwierf enige bekendheid met haar mysterieuze romans. Onder andere The Wrong Husband and The Wrong Lover zijn boeken van haar hand. In 2011 scheef ze op haar blog How to Murder Your Husband. Tegen nieuwsblad The Oregonian zei ze dat ze veel nadenkt over moord en de consequenties ervan. De blog van haar gaat over allerlei motieven om uiteindelijk je partner om te leggen.

Even een passage uit haar blog om een beeld te krijgen: “Divorce is expensive, and do you really want to split your possessions? Or if you married for money, aren’t you entitled to all of it?”

Afgelopen woensdag werd ze thuis gearresteerd op de verdenking van moord op haar man en het gebruik van een onwettig vuurwapen. Haar man is 68 geworden hij was bioloog en expert op het gebied van paddenstoelen. De dag na de moord schreef Nancy het volgende over haar man op Facebook:

Moord
Screenshot Facebook

De motieven voor de moord zijn door de politie nog niet vrijgegeven. De schijn heeft ze in elk geval tegen.

Reageer op artikel:
Schrijfster ‘How to Murder Your Husband’ gearresteerd voor moord op echtgenoot
Sluiten