‘Mooiste meisje van de wereld’ begint eindelijk groot te worden

Redactie 22 apr 2017 Girls

In 2005 liep ze al modeshows voor Jean-Paul Gaultier, maar Thylane Blondeau werd in 2011 als 10-jarig meisje wereldwijd bekend. Ze sierde in dat jaar de voorpagina van het blad Vogue, wat vanwege haar leeftijd de nodige controverse veroorzaakte. Met haar doorbraak barstte ook de discussie over kindmodellen los. Men vroeg zich af of deze aandacht haar niet negatief zou beïnvloeden in haar latere leven. Het kindermodel werd al snel ‘s werelds mooiste meisje genoemd. En dat was ze ook nog, een meisje.

In sommige landen zijn modellen onder de zestien jaar oud verbannen van de catwalk. De modewereld zou te seksistisch zou zijn voor jonge kinderen. Ook is de druk die met het modellenwerk gepaard gaat natuurlijk niet goed voor een jong kind. Een jong kind zou zo leren dat het uiterlijke voorkomen belangrijker is dan hun gezondheid.

De kritiek op Thylane kwam op gang na haar foto voor de Vogue, omdat deze veel te seksistisch is. Veel mensen vonden de cover aanstootgevend, wat ook niet gek is natuurlijk. Het modellenbureau werd verweten geen rekening te houden met de jonge leeftijd van het tienjarige meisje. Haar moeder (actrice Veronika Loubry) liet weten zo’n driekwart van de opdrachten voor haar dochter te weigeren en haar zo’n normaal mogelijk leven te bieden.

Tegenwoordig wil Thylane ook acteren. Ze bemachtigde in 2015 haar eerste rol in een Franse film. Daarnaast is ze nog altijd een veelgevraagd model en populairder dan ooit. Het zal hooguit een paar jaar duren voordat het frame van kindmodel is ondergesneeuwd door haar komende prestaties. Ze heeft namelijk alles in zich om een oogappeltje te worden.

Reageer op artikel:
‘Mooiste meisje van de wereld’ begint eindelijk groot te worden
Sluiten