Monopoly spelen met ECHT geld

luc 4 feb 2015 Entertainment

Wie heeft er niet over gedroomd van het spelen van Monopoly met echt geld? Dat je de Leidsche en de Kalverstraat in je bezit hebt, en iedereen jouw vervolgens met echt geld moet afbetalen. Want laten we eerlijk zijn, echt geld maakt alles net iets spannender.

Hasbro, de maker van de beroemde Monopoly bordspelen, heeft bij sommige edities het neppe geld ingeruild voor stapels echte keiharde euro’s. Met deze stunt vieren ze het 80-jarige jubileum van het iconische bordspel. Het echte geld wordt verdeeld over 80 spelen, waarbij in één spel de jackpot zal zitten. In dit spel zal elk biljet vervangen zijn door een echt euro biljet, wat neerkomt op een totaal van 20.580 euro. Katjing! Daarnaast zullen 10 spelen vijf briefjes van 20 euro, twee van 50 euro en 1 briefje van 100 euro bevatten. De overige 69 spelen krijgen vijf 10 euro en vijf 20 euro biljetten bijgevoegd.

Wij zijn even naar de Franse spelletjeswinkel racen om ons geluk beproeven. 

Het verwisselen van het nep geld voor het echte geld werd in diep geheim uitgevoerd in het kleine stadje Creutzwald in Frankrijk, waar de spelen verpakt worden voordat ze gedistribueerd worden. De gelukkige 80 spelen zijn verstopt tussen 30.000 anderen en kunnen zowel verstopt zijn in de klassieke versie, junior, electronic en ‘vintage’.

Reageer op artikel:
Monopoly spelen met ECHT geld
Sluiten