Model M is een nieuw concept voor een Tesla tweewieler

koen 21 jul 2015 Machines

Ze zijn rete-populair en in het straatbeeld zijn ze niet meer weg te denken. Sterker nog, in onze hoofdstad hebben ze de traditionele Mercedestaxi’s al zowat verdrongen. Wij hebben het natuurlijk over de Tesla. Een elektrische aangedreven vierwieler met een stoer uiterlijk. Voor de man die wel in een stoere bak wil rijden maar ook begaan is met het milieu. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het niet lang duurt voordat er ook een Tesla-variant van een tweewieler op de markt verschijnt. Dat moet de designer Jans Slapin ook hebben gedacht want hij heeft vast een concept bedacht voor Tesla.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: deze motor, de Model M, is geen officieel concept van Tesla en is puur op eigen houtje ontwikkeld door de onafhankelijke designer Jans Slapin. Toch is het wel een interessant concept om even onder de loep te nemen. Het is namelijk geen gekke gedachte dat er binnenkort een tweewieler uit de fabriek van Tesla komt rollen.

De Model M krijgt een elektrische aangedreven motor die 150 kW moet gaan leveren. Dat valt te vergelijken met ongeveer 200 pk. Een lithium-ion accu moet daarvoor gaan zorgen. Verder krijgt dit concept vier standen om mee te rijden. De race-, cruise-, standard- en eco modus. Wat wel jammer is, is dat je bij deze tweewieler niet hoeft te schakelen. Dat is toch een stukje beleving wat je mist. In onze ogen moet je gewoon zelf kunnen schakelen. Maarrr, er zullen ongetwijfeld ook liefhebbers zijn voor een automaat. Een leuk detail is dat er een opbergruimte zit op de plek waar normaal gesproken de benzinetank zit. Deze ruimte is groot genoeg om onder andere een helm in op te bergen. Dat is dan wel weer superchill.

Of het model er daadwerkelijk gaat komen? Waarschijnlijk niet, maar het is toch leuk om er over te fantaseren.

Reageer op artikel:
Model M is een nieuw concept voor een Tesla tweewieler
Sluiten